To je to što me zanima!

'Medicinske sestre koje su bile s pacijentom do daljnjeg ne rade'

Predsjednica Upravnog vijeća bolnice Čakovec dr. sc. Sonja Tošić Grlač za Novu TV je rekla da sestre koje su uključene u ovu tragediju više ne rade
Vidi originalni članak

Antun T. (62) iz međimurskog Štefanca preminuo je u čakovečkoj Županijskoj bolnici nakon što mu je prilikom rutinske terapije hemodijalize intravenski primijenjeno nedopušteno sredstvo. Prema najnovijim informacijama, sumnja se na medicinsku kemikaliju za dezinficiranje, a uz unesrećenog su bile dvije medicinske sestre, piše Dnevnik.hr.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

VIDEO: POTRESENI SUSJEDI Umro na dijalizi: 'U šoku smo, Antun je bio tako divan čovjek'

O tragediji je predsjednica Upravnog vijeća bolnice Čakovec dr. sc. Sonja Tošić Grlač govorila za Novu TV. Izrazila je sućut obitelji preminulog pacijenta i rekla da sestre koje su uključene u ovu tragediju više ne rade.

- Do daljnjega neće ni raditi - rekla je.

VIDEO: INSPEKCIJA U ČAKOVCU Beroš o smrti pacijenta: 'Riječ je o stručnoj pogrešci, priznali su'

Pitali su je kako je moguće da se dogodila ovakva pogreška, na što je rekla kako je dezinficijens u bolnicama uobičajeno sredstvo koje se nalazi na kolicima medicinskih sestara.

- Greška je moguća i, nažalost, ona se i dogodila - kaže. Objašnjava kako će profesionalno provesti interni nadzor, te su danas uzeli izjave sudionika.

DOŠAO NA DIJALIZU I UMRO Ravnatelj bolnice u Čakovcu: Pacijent je intravenozno dobio sredstvo za vanjsku upotrebu

- Sve će se analizirati, interna komisija će ponovno razgovarati sa svima i donijeti svoje mišljenje, a onda će doći i inspekcija Ministarstva - objansila je dr. Tošić Grlač. Napominje i kako se sve dogodilo u utorak navečer.

- Bolnica je ujutro obavijestila obitelj. Bila je noć, obitelj smo pozvali ujutro, sve smo obavijestili i sve radimo profesionalno. Danas je u bolnici bila policija, Državno odvjetništvo, a njih zanima što se dogodilo i čija je krivnja. Izuzeli su i neku dokumentaciju  - rekla je dr. Tošić Grlač.

Tijelo 62-godišnjaka prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu gdje bi se trebalo točno utvrditi od čega je pacijent preminuo.

BOLNICA POTVRDILA Šok u Čakovcu: Dali su mu krivo sredstvo na dijalizi pa je umro

Iz Županijske bolnice Čakovec priznali su propust:  Iako su poduezete mjere maksimalnog intenzivnog i reanimacijskog liječenja, Antunu nije bilo spasa.

- Nastupilo je multiorgansko zatajenje organa i smrt pacijenta te je indicirana obdukcija. Unutar Županijske bolnice Čakovec provode se propisani postupci i procedure radi razjašnjenja neočekivanog neželjenog događaja. O navedenom događaju obaviješteno je nadležno Ministarstvo i sve nadležne institucije - rekli su u čakovečkoj bolnici.

Ministar zdravstva Vili Beroš u čakovečku je bolnicu poslao zdravstvenu inspekciju koja će ispitati okolnosti smrti 62-godišnjeg muškarca.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Joza Prezaduzeni 09.01.2021.

    Ljudski je grjesiti. Tko radi taj i gresi.Opet je pozitivno sto se nije zataskalo.Da se mene pita ja ne bi zatvorom kaznjavao jer dogodila se fatalna greska a ne ubistvo. Vjerujte mi njoj je sada najteze..Zao mi i covjeka ...

  • Jurica reponja 05.10.2020.

    Nije kriva medicinska sestra nego korona

  • 03.10.2020.

    ....imate medicinsko osoblje koje oboli od covida......nakon toga stvori antitjela....tada miože raditi sa covid pacijentima bez da oblači skafander....netreba gurati zdrave među bolesne.....neka bolesne liječe bolesne ili oni koji su preboljeli i stvorili antitjela

Komentiraj...
Vidi sve komentare