Obavijesti

News

Komentari 123

Beroš o smrti pacijenta: 'Riječ je o stručnoj pogrešci, priznali su'

Beroš o smrti pacijenta: 'Riječ je o stručnoj pogrešci, priznali su'

Pacijent A.T. (62) preminuo je tijekom hemodijalize. Netko od osoblja mu je pogreškom intravenozno dao sredstvo koje se ne smije tako davati. Oko slučaja se oglasio i ministar Beroš

VIDEO

Kako je izvijestila čakovečka bolnica, pacijent A.T. (62) došao je na redovnu hemodijalizu tijekom koje mu je netko od osoblja pogreškom intravenozno dao sredstvo koje se nikako ne smije davati na taj način. Pacijent je preminuo. 

O pacijentu se oglasio i ministar zdravstva Vili Beroš. 

PRATITE UŽIVO: Beroš o smrti pacijenta u bolnici u Čakovcu 

- Ministarstvo zdravstva pokrenulo je proceduru utvrđivanja činjeničnog stanja. U čakovečku bolnicu upućena je zdravstvena inspekcija koja će o svom nalazu i rezultatima obavijestiti nadležne institucije, po potrebi zdravstvene komore i zainteresiranu javnost - rekao je ministar Beroš i izrazio sućut obitelji preminulog muškarca.

Izvijestio je da je u županijskoj bolnici u Čakovcu u tijeku unutarnji nadzor o cijelom slučaju. 

- Riječ je o teškom, tragičnom događaju koji predstavlja izuzetak u hrvatskom zdravstvenom sustavu, a Ministarstvo zdravstva učinit će sve u okviru svojih nadležnosti da spriječi ovakve događaje u budućnosti. Najtragičnije je da je događaj završio sa smrtnim ishodom pacijenta - rekao je Beroš.

Nije želio govoriti o detaljima što se dogodilo jer će zdravstvena inspekcija i unutarnji nadzor utvrditi sve elemente, no dodao je kako je dobio informaciju da su sudionici čina priznali svoju pogrešku te da u utvrđivanju činjenica neće biti puno upitnih detalja. 

- Sada imam preliminarne informacije koje ne moraju biti točne stoga ne želim javnost dezinformirati krivim informacijama. Riječ je sumnji na stručnu pogrešku koju treba dokazati - rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa