To je to što me zanima!

Medika prijavila Rađenovića Uskoku zbog odavanja tajne

Igor Rađenović, predsjednik Upravnog vijeća Gradskih ljekarni Zagreb, optužio je Mediku da je dobila uvid u ponude drugih i nakandno poslala bolju ponudu
Vidi originalni članak

Medika, dosadašnji najveći nabavljač Gradskih ljekarni, prijavila je USKOK-u Igora Rađenovića, predsjednika Upravnog vijeća Gradskih ljekarni Zagreb, piše Jutarnji list. Tvrde da je Rađenović, koji je u Zagrebačkim cestama odlikovan zbog borbe za korupciju, odabrao lošijeg ponuđača Oktal Pharmu. Ponuda Oktal Pharme navodno nije sadržavala popuste za uredno plaćanje koje je sadržavala Medika, no Rađenović kaže da to nije ni bio uvjet za natječaj. Tek naknadno je Oktal Pharma e-mailom ravnateljici Gradskih ljekarni Mili Bucalić poslala svoje popuste. Iz Medike tvrde da je netko Oktal Pharmi odao poslovnu tajnu, odnosno detalje ponuda drugih ponuđača. 

Rađenović je za Jutarnji rekao da nije bio prisutan na otvaranju ponuda i da teoretski nije mogao dojaviti Oktal Pharmi sadržaj drugih ponuda. Međutim, Oktal Pharma imala je najbolju ponudu financijske bonifikacije, odnosno popust koji nude ovisno o količini lijekova koje isporuče, a koji je bio tražen u natječaju. Medika je u roku od mjesec dana poslala bolju ponudu, no odluka je već bila donešena, Oktal Pharma dobila je 40, Medika 20, a dvije druge tvrtke još po 20 posto ukupne količine lijekova za prvu polovicu godine. U prijavi Medika navodi da je Rađenović ignorirao njihove prigovore te da im je nakon svega Upravno vijeće oduzelo i onih 20 posto. Rađenović je za Jutarnji rekao da je Medika imala uvid  u ponude drugih ponuđača i za mjesec dana poslala bolju ponudu.

>>>Izvorni tekst možete pročitati u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 101razlog 18.03.2011.

    e kad vidim banditiča ztlo mi je! kad mu pogledam u stan u bužanovoj srce mi se stegne i pomislim tamo je bila jedna firma limm dd sa 70 g postojanja koja me othranila! ta firma je još 98 i dividende djelila u domovinskom ratu je značajnu ulogu imala limenke za vojsku i njihov gablec!" i radne strojeve dali u službu države nek se zna! i onda se okomi mračna sila na firmu i lokaciju gdje se nalazi! firma polako i sigurno pod pritiskom grada tone i u suradnji s upravom tone u propast! dioničari glupi ha ha neznaju ništ imaju udrugu ha ha >! scenarij!! i tak ode 300 radnika duša i obitelji u ....! i ode 20000 m3 prostora za siču tobože nitko nije ponudio neke pare da firma nastavi negdje drugdje poslovati! a banditiuč je mewnađer grada holdinga veli sa zagebčankom vidite koliko je grad profitirao a što je sa dioničarima tj radnicima te i lim dd tvrtke kaj smo mi bili glupi da nismo znali koliko to vrijhedi? nismo se mogli ni žalit vodovodu ! !! pa je nekoč reko skup je i privelegiran život u zagrebu tj kome nepaše nek se iseli!!! on pametan mi svi glupi !raspolaže sa ogromnim proračunom i kaj se napravi samo njegova zasluga! a u holding pože se samoi zaposlit ljudi kome samo ON BAJA STAVI POTPIS!

  • ribarr 16.03.2011.

    rađenoviću rađenoviću opet će crnika imati posla i onda ćeš opet govoriti da neznaš zašto si dobio po pički .

  • jontra69 16.03.2011.

    a tko će prijaviti i kazniti sve te firme za pljačku naroda,za to što što nam lijekove naplacuju 3-4, pa i vaše puta skuplje nego vani?sramotno je toliko zarađivati na tuđoj bolesti i nevolji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare