Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
19 komentara

Medika prijavila Rađenovića Uskoku zbog odavanja tajne

Igor Rađenović, predsjednik Upravnog vijeća Gradskih ljekarni Zagreb, optužio je Mediku da je dobila uvid u ponude drugih i nakandno poslala bolju ponudu

V. list
Foto: V. list
19 komentara

Medika, dosadašnji najveći nabavljač Gradskih ljekarni, prijavila je USKOK-u Igora Rađenovića, predsjednika Upravnog vijeća Gradskih ljekarni Zagreb, piše Jutarnji list. Tvrde da je Rađenović, koji je u Zagrebačkim cestama odlikovan zbog borbe za korupciju, odabrao lošijeg ponuđača Oktal Pharmu. Ponuda Oktal Pharme navodno nije sadržavala popuste za uredno plaćanje koje je sadržavala Medika, no Rađenović kaže da to nije ni bio uvjet za natječaj. Tek naknadno je Oktal Pharma e-mailom ravnateljici Gradskih ljekarni Mili Bucalić poslala svoje popuste. Iz Medike tvrde da je netko Oktal Pharmi odao poslovnu tajnu, odnosno detalje ponuda drugih ponuđača. 

Rađenović je za Jutarnji rekao da nije bio prisutan na otvaranju ponuda i da teoretski nije mogao dojaviti Oktal Pharmi sadržaj drugih ponuda. Međutim, Oktal Pharma imala je najbolju ponudu financijske bonifikacije, odnosno popust koji nude ovisno o količini lijekova koje isporuče, a koji je bio tražen u natječaju. Medika je u roku od mjesec dana poslala bolju ponudu, no odluka je već bila donešena, Oktal Pharma dobila je 40, Medika 20, a dvije druge tvrtke još po 20 posto ukupne količine lijekova za prvu polovicu godine. U prijavi Medika navodi da je Rađenović ignorirao njihove prigovore te da im je nakon svega Upravno vijeće oduzelo i onih 20 posto. Rađenović je za Jutarnji rekao da je Medika imala uvid  u ponude drugih ponuđača i za mjesec dana poslala bolju ponudu.

>>>Izvorni tekst možete pročitati u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message