To je to što me zanima!

Medved: Branitelji s pravom osuđuju Pupovčeve izjave

Posljednje iskaze koalicijskog partnera i saborskog zastupnika Milorada Pupovca ministar Medved je ocijenio apsolutno neprihvatljivima i neopravdanima
Vidi originalni članak

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u srijedu je izjavio da su udruge branitelja, koje su danas ošto osudile izjave Milorada Pupovca, odgovorno nastupile kada su se pozvale na zakonske članke o kaznenom djelu povrede ugleda Republike Hrvatske.

"Udruge branitelja današnjom press konferencijom odgovorno su nastupile. Vodimo računa da su hrvatski branitelji svaki puta, kada se u javnom prostoru pojave ovakvi oblici nasrtaja na državnost Republike, državotvorne i domoljubne vrijednosti, ti koji s punim pravom prozivaju i ukazuju na neprihvatljiv odnos prema braniteljima i Hrvatskoj", rekao je Medved nakon otvorenja spomen-obilježja poginulom snimatelju HRT-a Žarku Kaiću.

ŽESTOKE REAKCIJE IZ HDZ-a: Kovač: Očekujem da Pupovac dođe k sebi, da povuče izjavu

Posljednje iskaze koalicijskog partnera i saborskog zastupnika Milorada Pupovca ministar Medved je ocijenio apsolutno neprihvatljivima i neopravdanima.

U njima je Pupovac povezao sadašnju Hrvatsku i NDH, ocijenio kako Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti u regiji te da se u njoj pokušava rehabilitirati ustaštvo u čemu važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge,

"Ni u kom slučaju ne možemo suvremenu i samostalnu Hrvatsku, čiji su najsnažniji temelj Domovinski rat i branitelji, vezati za NDH. Niz je tu apsolutno neprihvatljivih stavova i teza, a o kojima su se jasno očitovali i Vlada i premijer Plenković", poručio je Medved.

Dodao je da su jučer imali sastanak na tu temu gdje su analizirali to pitanje. 

BERNARDIĆ PITA ZAŠTO: 'Pupovac sjedi u Vladi koja je stvorila klimu napada na Srbe'

Osobno je osudio svaki oblik nasilja te je izrazio zadovoljstvo da je Ministarstvo unutarnjih poslova u kratkom roku pronašlo počinitelje nekoliko, kako je rekao, izoliranih incidenata.

Udruge veterana, branitelja i specijalne policije izrazile su u srijedu očekivanje od DORH-a i MUP-a da provedu istragu protiv Milorada Pupovca zbog sumnje na povredu ugleda Republike Hrvatske, ocjenjući da čelnik SDSS-a svojim izjavama destabilizira Hrvatsku.

 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Lun@777 29.08.2019.

    Ne osuđuju samo branitelji Pupovčeve izjave, već i manje više narod RH!!!

  • ZG U SRCU 29.08.2019.

    Samo znam, da po kaficima, bez posljedica, nemrete gledat evropske utakmice Hajduka u Zagrebu, a jos manje Dinama u Splitu. Molim prave i lazne branitelje, satorase, ministre, precjednicu, belgijskog premijera, da to komentiraju!

  • ZG U SRCU 29.08.2019.

    Medved, soli pamet i moraliziraj onima koji su postali Hrvati tek 95., nemoj nama koji smo to od rodjenja!

Komentiraj...
Vidi sve komentare