To je to što me zanima!

Medved: Junak Gavran oslikava karakter hrvatskih branitelja

U ratnom putu Damira Tomljanovića Gavrana stoji da je dragovoljno u kolovozu 1990. pristupio Jedinici za posebne namjene MUP-a RH u bazi Rakitje kod Zagreba
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade i ministar Medved odao je u subotu u Krivom Putu počast svom suborcu, ratnog zapovjednika iz redova 1. gardijske brigade Tigrovi, Damiru Tomljanoviću Gavranu, istaknuvši da je bio ratnik i junak koji oslikava karakter hrvatskih branitelja i Domovinski rat.

ODRŽIVOST POMOĆI Plenković: Vlada nastavlja vojno pomagati Ukrajini

- Ponosan sam što smo zajedno branili i stvarali samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku- kazao je na groblju u Krivom Putu ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji je s Tomljanovićem Gavranom bio od prvih dana obrane Hrvatske 1990., sve do njegove pogibije, 17. veljače 1994. na području Tulovih greda, na Velebitu.

Dodao je kako postoje ratnici i junaci Domovinskog rata kroz koje oslikavamo karakter hrvatskog branitelja, a takav je bio Damir Tomljanović – Gavran, čovjek koji je u sebi posjedovao liderstvo, ali i ljubav, snagu i autoritet.

DETALJNO OČITOVANJE VLADE Vlada detaljno o prijedlogu opoziva Plenkovića: 'Loš uradak oporbe, zasniva se na nizu laži'

Uz ministra Medveda bio je i državni tajnik Darko Nekić, koji je položio vijenac Ministarstva hrvatskih branitelja, saborski zastupnik Ante Deur i ravnatelj Ustanove Veteranski centar Josip Lucić, ratni zapovjednik Tigrova, te čelnici Grada Senja, gradonačelnik Jurica Tomljanović i predsjednik Gradskog vijeća Željko Tomljanović. Tim povodom posjetili su i Spomen-sobu posvećenu Damiru Tomljanoviću - Gavranu u Krivom Putu.

MOŽE LI BLESAVIJE? Inspektori ne znaju dokad će kažnjavati zbog podizanja cijena, kažu da to 'nije njihovo'

U ratnom putu Damira Tomljanovića Gavrana stoji da je dragovoljno u kolovozu 1990. pristupio Jedinici za posebne namjene MUP-a RH u bazi Rakitje kod Zagreba. Potom se borio na mnogim ratištima, a kao zapovjednik 1. Sektora IZM Zadar ZP Split 1. gardijske brigade Oružanih snaga RH poginuo je 17. veljače 1994. na Tulovim gredama, pogođen neprijateljskim snajperom.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • avetinski 24.02.2023.

    plenkijev medvedić, ministrant selektivnog ministarstva ali je pitanje ko čini selekcoje, ministranti nisu sposobni provesti selekcije, oni znaju samo staviti svoj potpis u slučaju ako će neko trebati snositi konzekvence

  • neidemdalje 20.02.2023.

    daj više ugasite to ministarstvo...

  • 19.02.2023.

    Izlizane i potrošene priče koje ih drže na vlasti. Pitam se kada će ljude konačno i stvarno početi zanimati sadašnjost i neka barem kratka budućnost. Ili to nije tema…..

Komentiraj...
Vidi sve komentare