To je to što me zanima!

Medvedev: Ukrajina nam je prijetila nuklearnom bombom, zato smo je odlučili napasti

U Kijevu sad gorko plaču zbog dogovora u Budimpešti iz 1994. godine kojim su uklonili nuklearni arsenal SSSR-a s teritorija Ukrajine, rekao je Medvedev.
Vidi originalni članak

Na rusku odluku da krene u 'specijalnu vojnu operaciju', kako oni zovu krvavi rat u Ukrajini koji su sami započeli, velik utjecaj imale su prijetnje Kijeva o nastavljanju tamošnjeg nuklearnog programa, napisao je na društvenim mrežama bivši ruski predsjednik i Putinov poslušnik Dmitrij Medvedev.

'PROSLAVILI' GA SAVJETI ŽENAMA U Ukrajini poginuo kontroverzni ruski svećenik: 'Sin ide u rat? Trebala si onda imati više djece'

- U Kijevu sad gorko plaču zbog dogovora u Budimpešti iz 1994. godine kojim su uklonili nuklearni arsenal SSSR-a s teritorija Ukrajine. Uz to, ukrajinske vođe rekle su kako bi ga koristili protiv vlastitih građana, što bi im pružilo veliko zadovoljstvo. To su nedvosmisleno poručili kad su zaprijetili ponovnom uspostavom nuklearnog programa, a to je u velikoj mjeri i izazvalo našu vojnu operaciju, smatra Medvedev, piše ruski Tass.

'TO SU NAGAĐANJA' Peskov demantira razgovore između Rusije i SAD-a: 'Nemamo što reći o ovoj objavi'

- Svi ukrajinski predsjednici, od Kravčuka do Zelenskog, rekli su kako je odbacivanje nuklearnog arsenala bila prisilna odluka, iako Kijev nije imao način održavanja toga što im je slučajno pripalo - dodao je zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Medvedev.

RUSI UDARAJU PO ENERGETSKOJ MREŽI Upozorenje sa Zapada: Tisuće Ukrajinaca će se smrznuti, Rusi imaju puno kvalitetnije avione

Južnu Afriku je istaknuo kao primjer obrnutog ponašanja.

'MOLIO SAM ZA VOJSKU' Patrijarh Kiril: Ovo je 'đavolje' iskušenje. Rusija je uporište istine. Sad sve ovisi o nama...

- Oni su dobrovoljno odustali od nuklearnog programa i oružja. Demokratska vlada koja je došla na vlast nakon apartheida donijela je razumnu odluku, pazeći na svoje ljude, na susjedne države i na cijelu globalnu zajednicu. Danas oni ne žale zbog te odluke. Ponosni su na nju - kazao je bivši predsjednik uz pohvale JAR-u kao bitnom 'svjetskom igraču'.

RUSKI 'STRUČNJAK' ŠOKIRAO 'U rat trebamo slati što mlađe, ako poginu, država neće morati isplaćivati odštetu udovicama'

Medvedevu je Kijev prošlog tjedna savjetovao da tri puta na dan i prije svakog alkoholnog pića, koja su za njega kažu česta, naglas kaže "Ukrajina će pobijediti".

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Idi na 24sata

Komentari 15

  • fantom 48 08.11.2022.

    Tako bezočno i bez zadrške laže, niti pocrveni niti ga sram. To nije materijal za vođu nikakvog a kamoli tako velikog naroda.

  • RoyBean 07.11.2022.

    ovaj je bio kod šamana Hodaka i konzumirao buniku

  • ivanz 07.11.2022.

    Priprema se obrana za međunarodni sud...

Komentiraj...
Vidi sve komentare