To je to što me zanima!

Medvjed ga izmrcvario dok je spavao, mladić nije imao šanse

Gladni polarni medvjed uspio je zaobići sistem za uzbunjivanje oko šatora mladih Britanaca koji su kampirali u Norveškoj. Ušao je u šator i prvo napao Horatia (17)
Vidi originalni članak

Britanija je u šoku. Učenika Horatia Chapplea (17) u petak je u Norveškoj u kampu do smrti izmrcvario polarni medvjed. Gladna životinja ušuljala mu se u šator dok je spavao i napala ga. Osim njega medvjed se okomio na još četvero mladih i ozlijedio ih. Jedan od napadnutih školaraca, Patrick Flinders (16), obranio se tako što je šakom udario medvjeda u nos. 

- Medvjed ga je kandžama razderao po licu, stražnjem dijelu glave i ruci. Liječnici su mi rekli da mi je sin hrabar jer je udario medvjeda samo da se spasi - ispričao je za Sun Patrickov otac.

Krvavi masakr zaustavio je vođa puta koji je ustrijelio podivljalog medvjeda. Svi ozlijeđeni su zadobili rane po glavi i rukama dok su se branili. Medvjed ih je ulovio na prepad, a sistem za uzbunjivanje koje su postavili prilikom kampiranja je zakazao. Satelitskim telefonom nazvali su policiju odmah nakon masakra, koja je ubrzo došla helikopterom. 

Grupa mladih, njih 80-ak otišla je u Norvešku kao dio britanske istraživačke škole. Bili su na otočiću Spitsbergen, na oko 900 kilometara od Sjevernog pola u Svalbard arhipelagu. No ono što je trebalo biti lijepo i obrazovno iskustvo pretvorilo se u tragediju. 

- Medvjed ih je ulovio nespremne. Da su bar bili budni onda bi ga mogli zaplašiti i otjerati. Uvijek morate biti spremni na takvo što, razmišljati da vam je život na ovom području ugrožen. Svalbardško područje poznato je po tome jer je tamo najveća koncentracija medvjeda na svijetu - rekao je istraživač Tom Avery. 

Idi na 24sata

Komentari 57

  • SanchezBH 06.08.2011.

    mali Patrick je osamario medu i tako se spasio? .. jao, jao...izgleda da je Patrick ustvari Conan...

  • VukonjaBBB 06.08.2011.

    Očito sa imenjakom iz CSI-a ne djeli ništa osim imena. Šteta, inače bi medvjed izvukao deblji kraj nakon čega bi Horatio stavio svoje sunčane naočale.

  • mijozmijo 06.08.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare