Obavijesti

News

Komentari 57

Medvjed ga izmrcvario dok je spavao, mladić nije imao šanse

Medvjed ga izmrcvario dok je spavao, mladić nije imao šanse
10

Gladni polarni medvjed uspio je zaobići sistem za uzbunjivanje oko šatora mladih Britanaca koji su kampirali u Norveškoj. Ušao je u šator i prvo napao Horatia (17)

VIDEO

Britanija je u šoku. Učenika Horatia Chapplea (17) u petak je u Norveškoj u kampu do smrti izmrcvario polarni medvjed. Gladna životinja ušuljala mu se u šator dok je spavao i napala ga. Osim njega medvjed se okomio na još četvero mladih i ozlijedio ih. Jedan od napadnutih školaraca, Patrick Flinders (16), obranio se tako što je šakom udario medvjeda u nos. 

- Medvjed ga je kandžama razderao po licu, stražnjem dijelu glave i ruci. Liječnici su mi rekli da mi je sin hrabar jer je udario medvjeda samo da se spasi - ispričao je za Sun Patrickov otac.

Krvavi masakr zaustavio je vođa puta koji je ustrijelio podivljalog medvjeda. Svi ozlijeđeni su zadobili rane po glavi i rukama dok su se branili. Medvjed ih je ulovio na prepad, a sistem za uzbunjivanje koje su postavili prilikom kampiranja je zakazao. Satelitskim telefonom nazvali su policiju odmah nakon masakra, koja je ubrzo došla helikopterom. 

Grupa mladih, njih 80-ak otišla je u Norvešku kao dio britanske istraživačke škole. Bili su na otočiću Spitsbergen, na oko 900 kilometara od Sjevernog pola u Svalbard arhipelagu. No ono što je trebalo biti lijepo i obrazovno iskustvo pretvorilo se u tragediju. 

- Medvjed ih je ulovio nespremne. Da su bar bili budni onda bi ga mogli zaplašiti i otjerati. Uvijek morate biti spremni na takvo što, razmišljati da vam je život na ovom području ugrožen. Svalbardško područje poznato je po tome jer je tamo najveća koncentracija medvjeda na svijetu - rekao je istraživač Tom Avery. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.