To je to što me zanima!

Merkel: Klimatska kriza mogla bi izazvati društvene podjele!

Svijet se mora u potpunosti promijeniti kako bi se ograničilo globalno zagrijavanje, ali i pritom izbjeći duboke društvene podjele zbog klimatskih politika, izjavila je Angela Merkel
Vidi originalni članak

Postizanje europskog cilja zaustavljanja neto emisija CO2 zahtijevat će "transformativan proces povijesne prirode", rekla je. Trebat će posve promijeniti način života i rada, ali u pitanju je "opstanak", naglasila je.

Merkel je upozorila da bi klimatske politike mogle izazvati "velike napetosti" između ljudi koji žive u gradovima, gdje je lakše koristiti niskougljični prijevoz, i onih u ruralnim područjima, gdje su automobili neophodni.

- Sada imamo svijet u kojem je izostanak komunikacije možda izraženiji nego tijekom Hladnog rata, kada je postojao redovit kanal za komuniciranje između različitih strana, kazala je.

- To nas vodi izravno u katastrofu. To moramo prevladati, kazala je, navevši kao primjer rastući jaz između mladih klimatskih aktivista i klimatskih skeptika.

Njemačka planira postupno ugasiti nuklearke do 2022., a do 2038. i elektrane na ugljen. Za energetske tvrtke i regije koje će u tom procesu biti na gubitku predviđene su kompenzacije od više milijarda eura.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • mestar 23.01.2020.

    Vi ste opasniji za drustvo covjecanstvo nego klimatske promjene.

  • zagorska puntarica opet 23.01.2020.

    Jel bu vise presla dok ne napravi jos zla?!

  • purgerica prva 23.01.2020.

    Dajte se skulirajte, koja histerija a o HAARPU nitko ne govori. Sve rade proizvode planirano. Mičite HAARPOVE i 6 G neprovjerenu mrežu. Nitko ne zna za posljedice al se potiho "šuška" u znanstvenoj zajednici. Što rade dva sustava HAARPA u Hrvatskoj? Čuvaju ih naše vojne snage. Umjesto da čuvaju granicu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare