To je to što me zanima!

Merkel rasplakala djevojčicu: 'Neke će izbjeglice morati otići'

Kancelarka je razgovarala s mladima o politici azilanata. Curica se požalila kako se izbjeglice boje deportacije. Merkel je rekla da ih Njemačka neće moći sve primiti
Vidi originalni članak

Njemačka kancelarka Angela Merkel (60) rasplakala je djevojčicu. Merkel je u srijedu sudjelovala u diskusiji s mladima pod nazivom "Dobro živjeti u Njemačkoj". Kancelarka je u školi u Rostocku s mladima razgovarala o politici azilanata i izbjeglica. Učenica Reem je govorila o teškoj situaciji u kojoj se nalazi njezina obitelj. 

Reem, palestinska djevojčica koja je s obitelji pobjegla iz Libanona rekla je kancelarki: 

- Zadnje vrijeme nam je jako teško. Skoro su nas deportirali. Izbjeglice su stalno u strahu od deportacije. Ja želim živjeti u Njemačkoj. Tu vidim budućnost, tu želim studirati.

Merkel joj je odgovorila:

- Razumijem te i ti si jako simpatična, ali u logoru u Libanonu su još tisuće i tisuće izbjeglica i kada bi im rekli da mogu doći i kada bi rekli i izbjeglicama iz Afrike da i oni mogu doći, mi to jednostavno ne bi uspjeli. Nažalost, neki će se morati vratiti. 

Djevojčica se nakon toga rasplakala. Merkel je onda otišla do učenice i pokušala ju utješiti. Rekla joj je da je "dobro predstavila tešku situaciju izbjeglica". 

No ni suze nisu "rastopile" Merkel. I dalje je ostala pri svojoj tvrdnji. 

Reem su na kraju utješile njezine kolegice. Nastup kancelarke izazvao je kritike. Neki su na Twitteru napisali da "kancelarka nema srca".   

Idi na 24sata

Komentari 95

  • ciara46 18.07.2015.

    Mislim da je hladna i beščutna Njemica. Ipak se radi o tužnom djetetu, a i ona je kriva svojom politikom kao i SAD što do toga dolazi.

  • Herzog(315178) 17.07.2015.

    Vratiti nekoga u ratno područje nije lagana odluka ali je realna !

  • ellizabet 17.07.2015.

    Žena na mjestu,ne laže,tako je kako je. Bolje reći istinu nego davati lažne nade!

Komentiraj...
Vidi sve komentare