Obavijesti

News

Komentari 95

Merkel rasplakala djevojčicu: 'Neke će izbjeglice morati otići'

Merkel rasplakala djevojčicu: 'Neke će izbjeglice morati otići'
3

Kancelarka je razgovarala s mladima o politici azilanata. Curica se požalila kako se izbjeglice boje deportacije. Merkel je rekla da ih Njemačka neće moći sve primiti

VIDEO

Njemačka kancelarka Angela Merkel (60) rasplakala je djevojčicu. Merkel je u srijedu sudjelovala u diskusiji s mladima pod nazivom "Dobro živjeti u Njemačkoj". Kancelarka je u školi u Rostocku s mladima razgovarala o politici azilanata i izbjeglica. Učenica Reem je govorila o teškoj situaciji u kojoj se nalazi njezina obitelj. 

Reem, palestinska djevojčica koja je s obitelji pobjegla iz Libanona rekla je kancelarki: 

- Zadnje vrijeme nam je jako teško. Skoro su nas deportirali. Izbjeglice su stalno u strahu od deportacije. Ja želim živjeti u Njemačkoj. Tu vidim budućnost, tu želim studirati.

Merkel joj je odgovorila:

- Razumijem te i ti si jako simpatična, ali u logoru u Libanonu su još tisuće i tisuće izbjeglica i kada bi im rekli da mogu doći i kada bi rekli i izbjeglicama iz Afrike da i oni mogu doći, mi to jednostavno ne bi uspjeli. Nažalost, neki će se morati vratiti. 

Djevojčica se nakon toga rasplakala. Merkel je onda otišla do učenice i pokušala ju utješiti. Rekla joj je da je "dobro predstavila tešku situaciju izbjeglica". 

No ni suze nisu "rastopile" Merkel. I dalje je ostala pri svojoj tvrdnji. 

Reem su na kraju utješile njezine kolegice. Nastup kancelarke izazvao je kritike. Neki su na Twitteru napisali da "kancelarka nema srca".   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...