To je to što me zanima!

'Mi ćemo raditi 16 nedjelja kao pekara, a sve ostale kao fast food. Tako sam spasila posao...

Vlasnica pekarnice Čavjanka u Čavlima kraj Rijeke iskoristila je rupu u zakonu i sad može raditi nedjeljom. Istaknula je da je ovo napravila za svoje radnike ali i za opstanak njezine pekarnice koju vodi već 30 godina
Vidi originalni članak

U više od 30 godina rada, otkad imam pekarnicu, nikad ništa nisam radila na crno niti se usudim. To nije moj fah. Uvijek sam radila u okviru zakona, u skladu s propisima, pa ću tako i sad. Naime, mi smo u sudskom registru oduvijek registrirani i za ugostiteljstvo, no nikad to pravo nismo aktivirali jer za to nije bilo potrebe. Sve do sada, kad smo to pravo odlučili iskoristiti. Zakonski propisi to omogućavaju, sve je u skladu s njima i mi smo nakon posjeta dvije komisije dobili rješenje iz županijskog ureda koje nam omogućava rad nedjeljom. I nismo jedini. Znam za najmanje tri lanca pekarnica u Rijeci koji već koriste to pravo. Ljudi se snalaze, a zakoni se donose s rupama, što da vam kažem, objašnjava nam Zlatka Splajt (72), vlasnica nadaleko poznate obiteljske pekarnice Čavjanka u Čavlima, nadomak Rijeke.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 23

  • samocenzura 23.02.2024.

    ako neko zaraduje to su pekare ,nema govora o propasti jedana kifla 50.centi tako da im se kruh ne ispati prodavati.

  • FG13ČK 23.02.2024.

    Vi gospođo ste jedan pokvareni i sebični ološ! Pitajte samo svoje radnice jel žele radite te nedjelje te po tome složite raspored!

  • acivi.j 23.02.2024.

    Zbog neradne nedjelje nitko ne jede manje kruha , ali se vrlo vjerojatno manje baca, jer se do sada "morao" jesti svježi kruh. Naravno, pekarama i pekarnicama to ne odgovara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare