To je to što me zanima!

Miču beskućnike s ulica: 'Ajmo, vratit ćemo vas nakon svadbe!'

Šef lokalnog vijeća  Simon Dudley je izazvao bijes prošle godine kada je rekao da prosjaci i beskućnici moraju biti maknuti s ulica u vrijeme ceremonije jer oni pokazuju "tužnu i neželjenu sliku mjesta"
Vidi originalni članak

Uoči subote, odnosno vjenčanja godine kako ga neki nazivaju između princa Harryja i Meghan Markle, u Windsoru su policajci počeli s ulica micati beskućnike.

Policija je beskućnicima zaplijenila njihove stvari, no obećali su im da će ih vratiti nakon što prođe vjenčanje odnosno u ponedjeljak. 

NAKON PAPARAZZI SKANDALA Meghanin otac je imao srčani udar: Ne dolazim na vjenčanje

Na snimci se vidi kako su policajci prvo potjerali ženu za koju se ne zna da li je beskućnica ili nije. Ona je sama pokupila svoje stvari i otišla. Nakon toga su policajci prišli dvojici beskućnika i gotovo sve njihove stvari su stavili u kombi.

Policija je rekla da to rade iz sigurnosnih razloga te kako nište ne bi stajalo na putu na nogostupima i cesti jer se očekuje da će u subotu doći oko 100.000 ljudi.

Šef lokalnog vijeća  Simon Dudley je izazvao bijes prošle godine kada je rekao da prosjaci i beskućnici moraju biti maknuti s ulica u vrijeme ceremonije jer oni pokazuju "tužnu i neželjenu sliku mjesta". 

Policajci su im ostavili samo nužne stvari poput boca s vodom. Pitali su beskućnike i je li to sve što im treba tijekom vikenda. 

Policija kaže kako su sve napravili u dogovoru s lokalnim humanitarnim udrugama kod kojih su i ostavili stvari beskućnika. Kažu kako to rade radi sigurnosti beskućnika.  

NA POČETKU KARIJERE Kraljevska snaha Meghan bila je na spoju i s porno glumcem

- To je veliki dan i svi su dobrodošli, no svima koji dođu u Windsor ćemo pretražiti stvari. Svi koji će imati velike predmete su pod sigurnosnim rizikom i najvjerojatnije će te stvari biti zaplijenjene - kažu u policiji.

Dudley pak tvrdi kako su svi u mjestu zabrinuti da će veliki broj prosjaka okupirati ulice, a noću tamo spavati, piše Daily Mail. 

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vjenčanje će biti jedno od najčuvanijih događaja u povijesti. Snajperisti će biti na krovovima, a specijalne jedinice policije na ulicama. Postavit će se i blokade na ulicama. 

Idi na 24sata

Komentari 74

  • skipi 16.05.2018.

    Irska treba radnike kako mogu samo sjediti i čekati da ti netko nešta da ....mogu doći i Osijek gdje gradonačelnik podržava udrugu neradnika socijalne posluge pod palicom Šteficom Čučak.....toliko treba radnika ili težaka......dokle više?

  • banirana 16.05.2018.

    Obrnuto ponašanje od normalnog - umjesto da baš počaste i beskućnike na dan svoje svadbe oni ih tjeraju da im ne bude savjest - "A ti kad praviš gozbu - kaže Evanđelje - ne pozivaj samo prijatelje i one od kojih imaš koristi i koji ti mogu uzvratiti nego pozovi siromahe koji ti ne mogu uzvratiti." - kraljevi prinčevi u trećem milenijumu - pametnome dosta

  • 16.05.2018.

    Ma daaaaaaaaaj!? Pa zar i u dvorcu ima beskućnika??! Kraljici pod prozorom. Šta li je tek van dvorca?

Komentiraj...
Vidi sve komentare