To je to što me zanima!

Mihalinec: Odakle HNS-u pravo da pregovara u ime sindikata?

Ako je dogovor da je povećanje koeficijenta od 6,11 posto jednak povećanju koeficijenta od 2 posto, onda je to za nas potpuno neprihvatljivo, rekao je Branimir Mihalinec
Vidi originalni članak

Njihovi pregovori su završili, a pregovori između Vlade i sindikata još nisu ni započeli jer do sada dijaloga nije bilo, rekao je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama nakon kriznog sastanka koalicijske Vlade nakon kojeg je Ivan Vrdoljak izvijestio o novom prijedlogu od 2 posto rasta koeficijenta ako do kraja lipnja ne postignu cjelovito rješenje o koeficijentima.

Ideju o povećanju koeficijenta složenosti za nepoznati postotak ne podržavaju. 

SINDIKATIMA - NEPRIHVATLJIVO Plenkijevo rješenje za koaliciju: Rast koeficijenta - dva posto!

- Ako je dogovor da je povećanje koeficijenta od 6,11 posto jednak povećanju koeficijenta od 2 posto, onda je to za nas potpuno neprihvatljivo - rekao je i najavio da će se sutra detaljnije očitovati o svemu. On je za Dnevnik.hr dodao da očekuju dijalog i odazvat će se kad iz Vlade dobiju poziv. 

U izjavi za HTV Mihalinec je pitao i odakle HNS-u pravo da pregovara u njihovo ime.

Šprem: Korektno je sjesti za stol, ako imaju konkretnu ponudu

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem za N1 je rekla kako je teško komentirati nešto što nije konkretno na stolu viđeno.

- Sve ove najave su šuma Striborova različitih informacija da je teško na prvu nešto pametno zaključiti o svim tim mogućim varijantama koje se raspravljaju između HDZ-a i HNS-a. Sindikati imaju čvrste zahtjeve i zato jesu zaposlenici u štrajku. Jedino što možemo vrlo korektno reći prema Vladi i građanima da bi bilo najlogičnije da Vlada pozove sindikate koji su u štrajku i s njima definitivno razgovara o ozbiljnoj ponudi, ako ozbiljne ponude ima - rekla je Šprem.

Kaže da su uvijek spremni na socijalni dijalog.

- Ono što je Vlada pokazivala jest da je 15 dana ignorirala socijalni dijalog pa smo imali dijalog putem medija, ali mislim da je korektno sjesti za stol, ako Vlada ima konkretnu ponudu - zaključila je Šprem.

Idi na 24sata

Komentari 177

  • 31.10.2019.

    HNS i SDSS, dvije populističke i uhljebničke političke stranke. Ucjenjuju HDZ, a HDZ nema politička muda, "muda bika" pa da konkretno konsolidiraju društveno političku scenu RH, a i sam HDZ. Ovakvom kenjkavom politikom širom se otvaraju vrata dolasku na vlast koalicije na čelu sa SDP-om.

  • Aron3 31.10.2019.

    Zašto je problem doznati kolika je plaća sindikakaca? A sve transparentno... Ko u močvarni.

  • intellectus 31.10.2019.

    Eto kiša i dalje pada, a Vlada nikako!!! A razmimoilaženja su velika i duboka, rekli su i nepremostiva, kako to sada odjednom? Sada se „LJUBE“, skoro kao *brežnjev i tito*….ono odvratno žvaljenje. Odjednom su svi sretni i zadovoljni, vjerojatno će i oni sa ulice morati postati sretni, jer što im drugo preostaje?!.....Lijepo je vidjeti da se „ljudi“ mogu dogovoriti, preći preko svojih nerealnih očekivanja, kompleksa. No, da li se i ovdje radi o dogovoru, konsenzusu ili je ipak STRAH taj pokretač koji je „urazumio“ te suprotnosti? Mislim i vjerujem, da je STRAH u pitanju, egzistencijani ili još bolje osobni megalomanski/ kleptomanski nagon. Pogledajmo što bi bilo da su se razišli i jedan drugom uskratili ljubav po uzoru na brežnjeva i tita, da su se prestali žvaliti, gdje bi bili jedan i drugi? Neću dalje, što bi bilo. Eto nismo imali SREĆE, sve ostaje po starom, bar za neko kratko vrijeme. Kakva ironija, uvijek sam bio da se ljudi dogovaraju i konzenzusom uređuju svoj suživot, a vidi ovaj „dogovor“ mi je najobičniji DRECK. Naučih, konzenzus, je dobar, ali u određenoj sredini i kod časnih LJUDI, ovdje se to nije „potrefilo“.

Komentiraj...
Vidi sve komentare