To je to što me zanima!

'Mijenjat će se Kazneni zakon, imat ćemo i kamere i zaštitare'

Nakon najnovijih u nizu incidenata u zdravstvenim ustanovama, sindikati i udruge zaposlenih u zdravstvenom sustavu zatražili su od Vlade hitno podizanje razine sigurnosti na njihovim radnim mjestima
Vidi originalni članak

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u srijedu da je za svaku osudu nedavni napad na medicinsko osoblje u Klinici za plućne bolesti Jordanovac, zbog čega će se, na inicijativu Ministarstva zdravstva, mijenjati Kazneni zakon i nastojati podići sigurnost postavljanjem kamera i angažiranjem zaštitara u bolnicama.

"Nažalost, to je, ljudski gledano, zabrinjavajuće. To je velika trauma i nije prvi put da se dogodilo nasilje nad medicinskim osobljem. Nasilje je za svaku osudu, to je zabrinjavajući trend", rekao je Kujundžić novinarima uoči Vladine sjednice. 

NA SASTANKU SA SINDIKATIMA Kujundžić: Podigli smo razinu sigurnosti, ali to nije dovoljno

Najavio  je da će na inicijativu Ministarstva zdravstva biti izmijenjen Kazneni zakon. Također, u značajan broj bolnica postavljene su kamere i postoje zaštitari, a u tom se smjeru ide dalje. "Pripremaju se nove zakonske odredbe, odnosno mjere kroz kolektivni ugovor", kazao je Kujundžić.

Zasad nema izračun troškova za najavljene mjere no, poručio je, mora se naći novac za sigurnost ljudskih života i sprečavanje trauma medicinskog osoblja.

MINISTARSTVO: NOVO KAZNENO DJELO Na snazi od 5. siječnja: Napad na liječnika - 5 godina zatvora

Nakon najnovijih u nizu incidenata u zdravstvenim ustanovama, sindikati i udruge zaposlenih u zdravstvenom sustavu zatražili su od Vlade hitno podizanje razine sigurnosti na njihovim radnim mjestima. Pozvali su Ministarstvo zdravstva da preventivno djeluje kako bi se osigurala sigurna radna okolina u zdravstvenom sustavu.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • ljubazan 05.02.2019.

    Otvoreno pismo ministru zdravstva: Kao prvo ne znam kako bih vas titulirao, političar niste, ministar niste, ni doktor niste, da ste političar, ne bi pravili ljudi ima problema u ovoj državi, da ste ministar preuzeli bi neke mjere predostrožnosti o kojima se u zdravstvu radi, da ste doktor radili mi u svojoj struci, ne bi se bavili sa politikom, a evo konačno da vam napišem što mislim o vama, mislim da bi vaša dužnost ministra ,trebala da bude da riješite problem koji je nastao u zdravstvu, niste sposobni da ga riješite, zato što radite nešto o čemu nemate pojma, vi tražite zaštitu zdravstvenog osoblja, tu zaštitu oni nisu zaslužili, zato što mi prvo, trebali vi štititi pacijente i kažnjavati zdravstvene djelatnike, koji se bave korupcijom, kriminalom i protekcijom, evo ja ću vam dati prijedlog kako bi vi trebali da radite kao ministar, umjesto da dovodite zaštitare u bolnicu, da čuva zdravstveno osoblje, vi bi trebali osnovati komisije koje bi kontrolirale rad zdravstvenih djelatnika, koji bi kontrolirali odnose doktor pacijent i tada bi se taj problem riješio, je li biste došli do saznanja da je 90% zdravstvenih nesposobno i korumpirano, kriminalno i nepošten, uzimaju si pravo ponižavati bolesne i stare ljude kojima bi trebala njihova pomoć, čast iznimkama, sigurno ima dobrih doktora i medicinskih sestara, ali to je jedna mala količina, koja pored ovih kriminalaca ne dolazi do izražaja, zato što je 90% zdravstvenih radnika, kao što sam gore naveo, a vi ste još gori .

  • mestar 30.01.2019.

    Umjesto kamera i zastitara uvedite diciplinu u drzavnim institucijama da svi rade puno radno vrijeme tko ne radi i primi nekoga preko reda s njim na ulicu, pa vam nece trebat zastitari ni kamere.

  • 33beg33 30.01.2019.

    pa i išlo se na to da bi sokol marić,klem i bilić erić dobili zastitu bolnica,koji smo mi naivci,dva incindenta i odmah zastitari

Komentiraj...
Vidi sve komentare