To je to što me zanima!

Milanović će održati govor za Oluju: Ima plan budu li zviždali

Bivši ministri obrane Damir Krstičević i Ante Kotromanović dobit će odlikovanja, govor će držati i general Ante Gotovina, a mali broj ljudi smjet će na tvrđavu zbog epidemije korona virusa
Vidi originalni članak

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovat će s premijerom Andrejem Plenkovićem na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti koji će se tradicionalno održati u Kninu, u spomen na vojno-redarstvenu operaciju "Oluja" koja je bila ključ oslobođenja Hrvatske u Domovinskom ratu.

Program jubilarne 25. obljetnice održat će se kroz dva dana, 4. i 5. kolovoza, doznaje N1 koji je objavio i detalje programa.

POGLEDAJTE VIDEO: Premijer odbio rukovanje s predsjednikom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U utorak, 4. kolovoza Milanović će imati svečani prijem ratnih zapovjednika na kninskoj tvrđavi i dodijeliti šest do sedam promaknuća aktivnim časnicima i odličja devetorici ratnih zapovjednika Oluje.

To su Đuro Dečak, Miljenko Crnjac, Marijan Mareković, Luka Đanko, Nojko Marinović, Vinko Vrbanac, Rahim Ademi i bivši ministri obrane Damir Krstičević i Ante Kotromanović. Milanović će održati i prigodan govor.

Na sam Dan pobjede program se seli na Trg Ante Starčevića zbog epidemioloških mjera. Govore bi trebali održati Milanović, Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i predstavnik braniteljskih udruga, general Ante Gotovina.

BIO U SAMOIZOLACIJI Capak odobrio Hrebaku dolazak u Sabor i spasio Plenkovića

Podsjetimo, Milanoviću su kao premijeru u Kninu zviždali tijekom govora na Dan pobjede 2013. i 2014. Tadašnji predsjednik SDP-a rekao je kako je to organizirao HDZ. Bude li zviždanja ovaj put, održat će govor do kraja, kažu iz Ureda predsjednika.

Na tvrđavi će se podići zastava i čitati imena poginulih, a to će HTV prenositi preko videozida u središtu grada. Iznad Knina će i preletjeti avioni. U planu su i sveta misa i koncert na tvrđavi, također uz prijenos na javnoj televiziji. Uzvanika bi trebalo biti puno manje nego inače zbog situacije s korona virusom.

Ured predsjednika nema nikakvih očekivanja od SDSS-ovih Borisa Miloševića i Milorada Pupovca oko dolaska u Knin. Smatraju da bi bilo neprimjereno išta očekivati od njih te da su odluke oko dolaska na njima osobno, piše N1.

Idi na 24sata

Komentari 146

  • 1985 2020 29.07.2020.

    Sasvim je normalno da predsjednik države drži govor na svim državnim manifestacijama, druga stvar što on ima svoje mišljenje o svemu tome...a što bi bilo da se ne pojavi tamo!? Onda bi ga svi popljuvali...ovak će čovjek doći, reći što treba i što će mu netko drugi sve to sročiti na papir makar i uz zvižduke...bio on crven ili plav predsjednik je RH i to je to...Nije ga narod izabrao nego dio naroda koji je izašao na izbore i glasao za njega a svi oni koji su sjedili kod kuće kad su bili izbori i predsjednički i za vladu nek šute jer nemaju pravo glasa reći niti za Plenkija niti za Zokija pa drugi put nek dignu svoje lijene gu.ice i daju svoj glas!

  • lavljesrce 26.07.2020.

    dragi kninjani i hrvati okrenite leđa i zapjevajte bojnu čavoglave i lijepa li si

  • lavljesrce 26.07.2020.

    nemojte zviždati nego mu okrenite leđa i zapjevajte bojnu čavoglave

Komentiraj...
Vidi sve komentare