Obavijesti

News

Komentari 44

Capak odobrio Hrebaku dolazak u Sabor i spasio Plenkovića

Capak odobrio Hrebaku dolazak u Sabor i spasio Plenkovića
1

Podsjetimo, svi koji su bili na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća Bjelovara nalaze se u samoizolaciji zato što je jedan vijećnik testiran i pozitivan na korona virus

VIDEO

Nova Vlada Andreja Plenkovića ne bi bila izglasana u parlamentu bez pomoći ravnatelja HZJZ-a, Krunoslava Capaka. Capak je naime svojim pismenim epidemiološkim mišljenjem odobrio dolazak u Sabor predsjedniku HSLS-a Dariju Hrebaku, gradonačelniku Bjelovara koji je trebao biti u samoizolaciji. 

POGLEDAJTE VIDEO Koriste li saborski zastupnici maske

Pokretanje videa...

Krišto nema masku 01:06

Hrebaku je Vesna Grgić, epidemiologinja iz HZJZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije, odredila samoizolaciju u trajanju 14 dana. Da je ostao u samoizolaciji Hrebak ne bi mogao prisustvovati na sjednici i dati svoj glas Plenkoviću, što znači da Hrvatska ne bi dobila novu Vladu. 

- Donijela sam odluku za njega o samoizolaciji, ali on je u konzultacijama s docentom Capakom, vjerojatno i s predsjednikom Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davorom Božinovićem, donio odluku da se ide testirati i to je obavljeno u HZJZ-u u utorak. To nije bila moja odluka, po meni bi gradonačelnik Hrebak bio 14 dana u samoizolaciji, ovo drugo nije na meni - izjavila je Grgić na konferenciji za novinare u četvrtak. 

Capak zastupnicima koji skidaju maske: Ako ste bolesni, onda ste kapljice podijelili s drugima
Capak zastupnicima koji skidaju maske: Ako ste bolesni, onda ste kapljice podijelili s drugima

Podsjetimo, svi koji su bili na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća Bjelovara nalaze se u samoizolaciji zato što je jedan vijećnik testiran i pozitivan na korona virus. Capak je Hrebaku napisao potvrdu u kojoj se može pridružiti parlamentarnoj većini, a u njemu se navodi da je gradonačelnik 17. srpnja ostvario rizičan kontakt u dvorani za sastanke u kojoj je većina nosila maske, ali ju je zaražena osoba u jednom trenutku skinula s lica.

Capak je izjavio kako je Hrebak u utorak testiran te je bio negativan.

- U sljedećih 36-48 sati gospodin Hrebak nije i neće biti zarazan, a ako neće biti u samoizolaciji, potrebno je da nosi masku Nakon toga se treba ponovno testirati ili biti u samoizolaciji 14 dana od rizičnog kontakta ostvarenog 17. srpnja - napisao je Capak. 

- Činjenica je da je ona rekla da bih ja trebao biti u samoizolaciji, ali ja imam i drukčije tumačenje gospodina Capaka. Meni je ta situacija čudna. Od te je sjednice Gradskog vijeća prošlo tjedan dana, a gospođa me telefonski nazvala u utorak i rekla mi da će prva dva reda iz dvorane morati u samoizolaciju.

Onda sam u poslijepodnevnim satima dobio obavijest da se gospođa predomislila i da u samoizolaciju moraju prva tri reda ljudi. Nazvao sam je i pitao kakve veze imaju redovi, s obzirom na to da je u samoizolaciju slala čovjeka koji je bio u istom redu sa zaraženim, iako deset metara dalje od njega, a nije nekog tko mu je bio puno bliže, ali u redu iza.

Koja je to logika? Već sam tada bio negativan na testu i imao Capakovo rješenje da mogu u Sabor, dobro se osjećam i nemam simptome. Najčudnija je gospođina odluka uslijedila u srijedu navečer, rekla je da svi koji su bili na sjednici moraju u samoizolaciju - rekao je Hrebak za Novi list te dodao kako sumnja da se iza svega krije politika. 

Stigao Hrebakov nalaz, stiže i on u Sabor: 'Negativan sam'
Stigao Hrebakov nalaz, stiže i on u Sabor: 'Negativan sam'

- Gospođa je pod patronatom župana Damira Bajsa, koji je na izborima bio na listi sa SDP-om, a poznato je da se Bajs i ja baš ne volimo. Ne znam koji bi drugi razlog bio. Uostalom, nitko osim zaraženog s te sjednice nema nikakve simptome. Za mene je to cirkus - zaključio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa