To je to što me zanima!

Milanović: Đakić nije general, on je propalica. Sljedeće godine ću organizirati na svoj način

Predsjednik Zoran Milanović je u Sinju komentirao dolazak generala u Knin, ali i njegov novi izbor kandidata za predsjednika Vrhovnog suda
Vidi originalni članak

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u Sinju na svečanom otkrivanju portretnog spomenika akademskom kiparu Anti Župiću, a nakon toga je dao izjavu za medije.

Predsjednik se osvrnuo na dolazak generala u Knin, navodeći da će doći i Rojs i Miljavac.

- Tko je najavio bojkot? Nije Rojs… Đakić nije general, on je propalica. Ovo drugi su generali i veliki zapovjednici. Neki su dovedeni u nezgodnu situaciju jer im je poziv došao zadnji dan, a to je odgovornost ministarstva. Sljedeće godine neće biti. To ću sljedeće godine organizirati na svoj način - rekao je, prenosi N1

PAVAO MILJAVAC: 'Nazvao me Milanović, rekao mi je da će on nagodinu preuzeti organizaciju proslave Oluje'

- Sljedeći put ću se pobrinuti da budu obaviješteni barem dva tjedna prije - rekao je. 

Osvrnuo se i na izbor predsjednika Vrhovnog suda i potvrdio da je njegov kandidat Radovan Dobronić. 

- Oni koji su minirali i obeščastili jednu kandidatkinju, sad je ovo muškarac, sudac je, relativno poznat sudac, nije moj prijatelj, ali sam pratio njegov rad - rekao je Milanović. 

- Sad je na ekipi da kažu hoće ili neće, pa da vidimo tko je sljedeći. Ne oni koji se nameću. Nitko mi se neće nametati, to neću dopustiti - kazao je.

AKCIJA OSLOBAĐANJA HRVATSKE I BOSNE Bošnjački zatočenici osudili Milanovićevu dodjelu odličja dvijema postrojbama HVO-a

Osvrnuo se i na to što se protiv Dobronića vodi stegovni postupak i istaknuo da to neće promijeniti njegovo mišljenje. 

- Zanimljivo koliko se ljudi koji se prostituiraju po medijima nisu nikada disciplinski ili stegovno opomenuti, ali ako radiš najkompleksnije predmete iskopat će ti oči jer nisi riješio dovoljno ovršnih predmeta - rekao je.

O novom kandidatu, poručio je Milanović, još nije razgovarao s predsjednikom Vlade te naveo da su on i Plenković mogli sjesti i dogovoriti se. 

KAKO ODBITI HEROJA "ŠVICARCA"? Tko će sad biti 'agent banaka'? Milanović navlači Plenkovića na tanak led u vezi Vrhovnog suda

- Je li se javilo još nekoliko ljudi? Nek’ se javi, neću ih predložiti. Ja ću predložiti prema svojim kriterijima - dodao je. 

- Natjerao si me na javni poziv, organizirali ste svoj stranački Ustavni sud da donese takvo rješenje - rekao je predsjednik.

Idi na 24sata

Komentari 187

  • robertokoparska 05.08.2021.

    Dobro je taj iskoristio svoje tkz domoljublje ali na zalost Đakica ima puuuuunnnnoooo

  • spretni_štef 05.08.2021.

    m.

  • apolitični 05.08.2021.

    žalosno je što mi invalidi već dugo godina u saboru nemamo svog pravog predstavnika , mi bi ih trebali birati ,a ne svaka vlast kojoj određena osoba odgovara ,a ne onima koje predstavljaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare