News

Komentari 187

Milanović: Đakić nije general, on je propalica. Sljedeće godine ću organizirati na svoj način

Milanović: Đakić nije general, on je propalica. Sljedeće godine ću organizirati na svoj način

Predsjednik Zoran Milanović je u Sinju komentirao dolazak generala u Knin, ali i njegov novi izbor kandidata za predsjednika Vrhovnog suda

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u Sinju na svečanom otkrivanju portretnog spomenika akademskom kiparu Anti Župiću, a nakon toga je dao izjavu za medije.

Predsjednik se osvrnuo na dolazak generala u Knin, navodeći da će doći i Rojs i Miljavac.

- Tko je najavio bojkot? Nije Rojs… Đakić nije general, on je propalica. Ovo drugi su generali i veliki zapovjednici. Neki su dovedeni u nezgodnu situaciju jer im je poziv došao zadnji dan, a to je odgovornost ministarstva. Sljedeće godine neće biti. To ću sljedeće godine organizirati na svoj način - rekao je, prenosi N1

- Sljedeći put ću se pobrinuti da budu obaviješteni barem dva tjedna prije - rekao je. 

Osvrnuo se i na izbor predsjednika Vrhovnog suda i potvrdio da je njegov kandidat Radovan Dobronić. 

- Oni koji su minirali i obeščastili jednu kandidatkinju, sad je ovo muškarac, sudac je, relativno poznat sudac, nije moj prijatelj, ali sam pratio njegov rad - rekao je Milanović. 

- Sad je na ekipi da kažu hoće ili neće, pa da vidimo tko je sljedeći. Ne oni koji se nameću. Nitko mi se neće nametati, to neću dopustiti - kazao je.

Osvrnuo se i na to što se protiv Dobronića vodi stegovni postupak i istaknuo da to neće promijeniti njegovo mišljenje. 

- Zanimljivo koliko se ljudi koji se prostituiraju po medijima nisu nikada disciplinski ili stegovno opomenuti, ali ako radiš najkompleksnije predmete iskopat će ti oči jer nisi riješio dovoljno ovršnih predmeta - rekao je.

O novom kandidatu, poručio je Milanović, još nije razgovarao s predsjednikom Vlade te naveo da su on i Plenković mogli sjesti i dogovoriti se. 

- Je li se javilo još nekoliko ljudi? Nek’ se javi, neću ih predložiti. Ja ću predložiti prema svojim kriterijima - dodao je. 

- Natjerao si me na javni poziv, organizirali ste svoj stranački Ustavni sud da donese takvo rješenje - rekao je predsjednik.

Najčitaniji članci