To je to što me zanima!

Milanović i Grabar Kitarović idu zajedno u SAD: 'Predsjedniku bi na ovome trebalo čestitati'

Mislim da to dokazuje jednu zrelost demokracije u Hrvatskoj, a pokazuje i državnički pristup predsjednika Milanovića te bivše predsjednice, rekao je Miomir Žužul, bivši veleposlanik u SAD-u
Vidi originalni članak

Predsjednik Zoran Milanović otputovao je u petodnevni posjet SAD-u gdje će sudjelovati na zasjedanju Opće skupštine UN-a. No, kako doznaje Dnevnik Nove TV, na put je pozvao i bivšu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović

Iako bivša predsjednica neće biti dio službene delegacije, odradit će dio neformalnih sastanaka, a sama snosi i troškove. 

- Obavljam dužnosti u području međunarodnih odnosa, sigurnosne politike i drugih elemenata u sklopu programa rada Ureda bivše predsjednice - rekla je. Aktualni predsjednici do sada nisu prakticirali suradnju sa svojim prethodnicima. 

NAKON SASTANKA SA ĐUKANOVIĆEM: Milanović o posjetu Merkel Srbiji: Ako te prečesto posjećuju nešto s tobom nije u redu

Miomir Žužul, bivši veleposlanik u SAD-u rekao je za Novu TV kako smatra da Milanoviću treba čestitati na "takvom jednom iskoraku, malom, ali u dosadašnjoj praksi velikom". 

- Mislim da to dokazuje jednu zrelost demokracije u Hrvatskoj, a pokazuje i državnički pristup predsjednika Milanovića te bivše predsjednice - rekao je. 

Grabar Kitarović će idući tjedan presjedati panelom oko Afganistana u organizaciji ureda za veterane. 

'MIMIKRIČNI, KVAZI CILJ' Milanović sumnja u iskrene namjere Srbije za članstvo u EU

- Ona je dok je radila u NATO-u i kao predsjednica imala dosta uvida u to što se događa tamo i drugo je, pogotovo povezano s Afganistanom, pitanje sudbine žena i obitelji. Imati u svojoj delegaciji nekoga iz vlastite države tko je uz to i bivši predsjednik i tko se dobro razumije u ta pitanja, ja mislim da je to jako dobra odluka predsjednika - smatra Žužul. 

Idi na 24sata

Komentari 95

  • PeroGuzić 20.09.2021.

    Teško nama dok nas ovi predstavljaju i o nama odlučuju!

  • zigazigiczigosan 20.09.2021.

    Ja kad idem na bal,netreba mi ruksak,,.

  • ŠakomodStolll 19.09.2021.

    Uvijek su bili tiha patnja, jedno drugom 🤤

Komentiraj...
Vidi sve komentare