To je to što me zanima!

'Milanović je zadnji čovjek koji može pričati o samodopadnosti'

Politolog Goran Čular kaže da je legitimno postavljati pitanja, ali ne postavljaju se tako da se nepripremljen stane pred mikrofone i iznese niz asocijacija koje je teško pratiti
Vidi originalni članak

Nakon verbalnog obračuna s premijerom, predsjednik države Zoran Milanović posljednja dva dana razračunava se sa zastupnicama Dalijom Orešković i Marijanom Puljak, koje je nazvao Thelmom i Louise.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Očito mu nije sjeo performans zastupnica koje su na “klub” uhićenog Dragana Kovačevića, u koji je i on dolazio, stavile ploču s napisom “Ured predsjednika RH”. Prvo ih je okarakterizirao kao samodopadne i zavidne, a jučer ih je nazvao narikačama i malim ometačima ozbiljne rasprave. Za Orešković je naveo da je drugorazredna odvjetnica koja je bila na čelu Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa te da je zatim propala na europskim i predsjedničkim izborima.

PULJAK O MILANOVIĆU: 'Nervozan je, očito postoji nešto što ga potiče na takvu reakciju'

- Tu jednu opsesivnost moram na ovakav način razgolititi jer takvi su ljudi, koji se bez ikakvog životnog iskustva i uspjeha, za promatranje - rekao je Milanović.

Nije štedio ni Puljak, za koju navodi da je bla informatičarka u banci i “po algoritmima koji su dolazili iz Centra za ljudska prava je smišljala zamke za štediše, ljude koji imaju kredite u francima”. Pitao ih je i zašto u Slovenskoj 9 nisu stavile ploču s natpisom “Vlada RH” budući da su u “klub” zalazili i ministri. Reagirala je Orešković, koja je Milanovićev ton ocijenila kao agresivan i šovinistički. Podsjetila je na njegove izjave da troje ministara koji su zalazili u sporni “klub” ne trebaju dati ostavke te pita na čijoj je on strani kad je riječ o borbi protiv korupcije. Poručila je Milanoviću da je njegove izjave neće obeshrabriti ni ušutkati.

PRAVOBRANITELJICA MILANOVIĆU: Seksistički je zastupnice nazvati 'samodopadnim narikačama'...

Politolog Goran Čular smatra da je zadnji čovjek koji može govoriti o samodopadnosti upravo Milanović.

- Ako predsjednik države smatra da postoji problem u sustavu izvida koje provodi DORH ili bilo kojem drugom segmentu, to su legitimna pitanja, ali ne postavljaju se tako da se nepripremljen stane pred mikrofone i iznese niz asocijacija koje je teško pratiti - kazao je.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • eva60 02.10.2020.

    Vrijeme će pokazati, no jedno je sigurno, taj čovjek nema oko sebe foliju već direkt. Mi smo se naviknuli da se sve umota, a mislim da je došlo vrijeme da se sve odmota, naravno način na koji Milanović govori možemo okarakterizirati kao neprimjeren, ali s našeg naučenog gledanja , no zato govorim da će vrijeme pokazati, možda je ipak bolje jasno i glasno, a ne s podsmjehom i zamotano u foliju

  • Serge 01.10.2020.

    Ma bravo za Milanovića !!! Konačno nakon svih lopova iskren predsjednik ! Ma smo neka im veli kaj ih ide !!

  • kormilar 01.10.2020.

    Ako se netko u RH bori protiv korupcije, to nije nikako premjer RH već predsjednik RH Milanović! Zato mu u ovom slučaju ne treba tražiti dlaku u jajetu! Trebalo bi da se sve zdrave snage udruže u borbi protiv korupcije, a ne da jedna drugoj podmeću noge dok se u vladi smiju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare