To je to što me zanima!

Milanović ne dolazi na Iblerov, odlučuju o njegovoj kandidaturi

Predsjednički kandidat Zoran Milanović vjerujem da će atmosfera na Glavnom odboru biti dobra i s pobjedničkim karakterom. Članovima je poručio da se vide u rujnu kada će se ponovno okupiti.
Vidi originalni članak

Na Iblerovom trgu u subotu će se okupiti članovi glavnog odbora SDP-a kako bi potvrdili odluku Predsjedništva stranke da je bivši predsjednik i premijer Zorana Milanovića njihov za predsjednički kandidat.

Zoran Milanović neće doći na sjednicu jer se tako dogovorio s predsjednikom stranke, ali doći će pred članove u rujnu. 

- Dragi prijatelji, kolegice i kolege, razgovarao sam s predsjednikom SDP-a i složio sam se s njegovim prijedlogom da u subotu ne sudjelujem na sjednici Glavnog odbora. Vjerujem da će atmosfera na Glavnom odboru biti dobra i s pobjedničkim karakterom. A mi ćemo se vidjeti kada se ponovno okupite u rujnu. ZM - objavio je Milanović na Facebooku. 

Milanović je kandidaturu za predsjednika države objavio 17. lipnja pod sloganom 'Predsjednik s karakterom', nakon što je Predsjedništvo SDP-a prihvatilo prijedlog Davora Bernardića da on bude SDP-ov kandidat u predsjedničkoj utrci. 

Na sjednici Glavnog odbora ne očekuju se veći otpori Milanovićevoj kandidaturi, eventualno manja nezadovoljstva njegovim izborom iz dijela primorsko-goranskog SDP-a, a s kandidaturom Milanovića ne slaže se ni predsjednik Glavnog odbora Erik Fabijanić.

Iako se u SDP-u čekala sjednica Glavnog odbora kako bi se raspravljalo o suspenzijama četvorice članova Predsjedništva od toga doznaje se na ovoj sjednici neće biti ništa. Podsjetimo, Siniša Hajdaš Dončić, Peđa Grbin, Vedran Babić i Mihael Zmajlović zaradili su suspenzije na dvije godine, jer su u svojim javnim istupima propitivali kako Davor Bernardić vodi stranku i inicirali pismo, koje je potpisalo oko 90 istaknutih članova, a kojim se tražilo od šefa stranke da odstupi. Ukidanje suspenzija prije nekoliko mjeseci tražio je saborski klub SDP-a. 

Na Glavnom odboru trebali bi biti prihvaćeni prijedlozi Predsjedništva za osnivanjem Savjet za zeleni razvoj koji bi vodila Mirela Holy te Savjet Naprijed Hrvatska – klub za ljudska prava, demokraciju i društveni razvoj, na čelu sa bivšim predsjednikom države Ivom Josipovićem

Na čelo Savjeta za politički sustav imenovao bi se profesor s Pravnog fakulteta Josip Kregar, dok bi Savjet za kulturu i medije nakon ostavke kazališne redateljice Snježane Banović preuzela pijanistica Katarina Krpan. Osniva se i Senat SDP-a koji bi okupljao lijeve intelektualce, a vodio bi ga bivši saborski zastupnik Marin Jurjević.

Za izvršnog tajnika za rad s građanima i simpatizerima trebao bi biti imenovan Renato Petek, vijećnik u zagrebačkoj Skupštini. 

Idi na 24sata

Komentari 303

  • Dalibor0704 06.07.2019.

    Apsolutno je svejedno koga ćemo izabrati, neće nam biti bolje. Onima na vlasti smeta samo hrvatski narod, pa radi toga emigrirajte, ostavite liderima da ugošćuju strane državnike u praznoj RH. Da se mene pita, svi bi oni završili na Boot Hill-u.

  • griskinja 06.07.2019.

    Jedini i pravi kandidat za Predsjednika je MILANOVIĆA,sa stavom,glasom i stasom ,inteligencijom!ovo drugo je sve luk i voda.Želim da budu jednoglasni u SDP-u i podrže svog kandidata bez obzira na moje iznenađenje su to neki iz moje Zupčanije Primorsko-Goranske utvrde SDP-a,gdje ni slučajno Neve pobjediti nitko osim MILANOVIĆA nas Predsjednik !Ja sam iz Hrv.Primorja kraja tolerancije i razumijevanja prema svim ljudima dobre volje.GLASAJMO ZA PREDSJEDNIKA MILANOVIĆA !

  • milanmilan 06.07.2019.

    Kako ovom kandidatu nije neugodno? Kakvo mišljene i respekt i odgovornost on ima prema narodu ove zemlje? Ima li ikakav? Izgleda da on nije svjestan sam sebe. Pa za vrijeme njegove "komande", imao je lažni Plan21, proizveo neprijateljski odnos prema zemljama u regiji, dopustio sramotne "divlje" predstečajne nagodbe, podržao sramotni ovršni zakon, forsirao sramotni 'lex Perković', stopa registrirane nezaposlenosti dosegnula ekstremno visoke razine, uvjerljivo najniža stopa rasta BDP-a, javni dug narastao na 90 % BDP-a što nas je svrstalo među najzaduženije države svijeta, Todorić za Milanovićeve vladavine izdao milijardu eura obveznica Agrokora, 600 milijuna eura kredita uzeo je od Sberbanka te 200 milijuna eura od kluba banaka... Ovo navedeno je samo mali dio grozote i užasa. Sramota...sramota...sramota što sve se događalo u mandatu Milanovićeve vlade... Za vrijeme Milanovića i Kukuriku koalicije raslo je samo zlo i šteta, kolone "mi" i "oni" u Vukovaru, ništa dobro i korisno. Katastrofa. I takva osoba se usudi i ima hrabrosti ići u utrku za predsjednika države!?!? Iskreno rečeno, bilo bi me užasno strah da mislim da ima imalo šanse za pobjedu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare