Obavijesti

News

Komentari 303

Milanović ne dolazi na Iblerov, odlučuju o njegovoj kandidaturi

Milanović ne dolazi na Iblerov, odlučuju o njegovoj kandidaturi

Predsjednički kandidat Zoran Milanović vjerujem da će atmosfera na Glavnom odboru biti dobra i s pobjedničkim karakterom. Članovima je poručio da se vide u rujnu kada će se ponovno okupiti.

VIDEO

Na Iblerovom trgu u subotu će se okupiti članovi glavnog odbora SDP-a kako bi potvrdili odluku Predsjedništva stranke da je bivši predsjednik i premijer Zorana Milanovića njihov za predsjednički kandidat.

Zoran Milanović neće doći na sjednicu jer se tako dogovorio s predsjednikom stranke, ali doći će pred članove u rujnu. 

- Dragi prijatelji, kolegice i kolege, razgovarao sam s predsjednikom SDP-a i složio sam se s njegovim prijedlogom da u subotu ne sudjelujem na sjednici Glavnog odbora. Vjerujem da će atmosfera na Glavnom odboru biti dobra i s pobjedničkim karakterom. A mi ćemo se vidjeti kada se ponovno okupite u rujnu. ZM - objavio je Milanović na Facebooku. 

Milanović je kandidaturu za predsjednika države objavio 17. lipnja pod sloganom 'Predsjednik s karakterom', nakon što je Predsjedništvo SDP-a prihvatilo prijedlog Davora Bernardića da on bude SDP-ov kandidat u predsjedničkoj utrci. 

Na sjednici Glavnog odbora ne očekuju se veći otpori Milanovićevoj kandidaturi, eventualno manja nezadovoljstva njegovim izborom iz dijela primorsko-goranskog SDP-a, a s kandidaturom Milanovića ne slaže se ni predsjednik Glavnog odbora Erik Fabijanić.

Iako se u SDP-u čekala sjednica Glavnog odbora kako bi se raspravljalo o suspenzijama četvorice članova Predsjedništva od toga doznaje se na ovoj sjednici neće biti ništa. Podsjetimo, Siniša Hajdaš Dončić, Peđa Grbin, Vedran Babić i Mihael Zmajlović zaradili su suspenzije na dvije godine, jer su u svojim javnim istupima propitivali kako Davor Bernardić vodi stranku i inicirali pismo, koje je potpisalo oko 90 istaknutih članova, a kojim se tražilo od šefa stranke da odstupi. Ukidanje suspenzija prije nekoliko mjeseci tražio je saborski klub SDP-a. 

Na Glavnom odboru trebali bi biti prihvaćeni prijedlozi Predsjedništva za osnivanjem Savjet za zeleni razvoj koji bi vodila Mirela Holy te Savjet Naprijed Hrvatska – klub za ljudska prava, demokraciju i društveni razvoj, na čelu sa bivšim predsjednikom države Ivom Josipovićem

Na čelo Savjeta za politički sustav imenovao bi se profesor s Pravnog fakulteta Josip Kregar, dok bi Savjet za kulturu i medije nakon ostavke kazališne redateljice Snježane Banović preuzela pijanistica Katarina Krpan. Osniva se i Senat SDP-a koji bi okupljao lijeve intelektualce, a vodio bi ga bivši saborski zastupnik Marin Jurjević.

Za izvršnog tajnika za rad s građanima i simpatizerima trebao bi biti imenovan Renato Petek, vijećnik u zagrebačkoj Skupštini. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 303
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.