To je to što me zanima!

Milanović poručio: Nisam za vojsku na granici. Ako staviš vojsku na granice, bit će mrtvih

On je i kritizirao politiku EU-a oko otvorenih granica i nepostojanja jasnije politike kao i to što se ustraje na jednakosti, iako “smo svi različiti”. Kad je već počeo o europskim problemima, opet se sjetio i Grka i Boysa...
Vidi originalni članak

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović održao je povodom Dana Grada Samobora konferenciju za medije.

Među ostalim, osvrnuo se i na nove mjere koje nam je Slovenija uvela na granici...

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Problem je, nažalost, u Bosni i Hercegovini. To je operativni problem. Vjerujem da to nitko tamo ne gleda s odobravanjem i mislim da je to problem viznog režima koji BiH ima s nekim državama, odnosno, nemaju s nekim državama. Tome se može stati na kraj. Ako žele biti dio društva Europske unije, u BiH moraju poštovati zajednička pravila - rekao je Milanović, piše N1.

OD PONOĆI NOVE MJERE Slovenska policija evidentirala dva ilegalna prelaska granice s Hrvatskom od uvođenja mjera

Odmah je nastavio:

- Najviše bih očekivao da nešto poduzmu Austrijanci i Nijemci jer migranti uglavnom žele doći do sjevera, ovdje samo prolaze. Mi ne možemo dodatno pojačavati kontrolu, osim da miniramo granicu ili počnemo pucati po ljudima, a to ne dolazi u obzir. Nisam ni za vojsku na granici, to nije način. Ako staviš vojsku na granicu, bit će mrtvih. Vojska za to nije obučavana - kazao je Milanović, piše N1.

PEĐA GRBIN: 'Hrvatska bi trebala prihvatiti pomoć u nadzoru granice...'

On je i kritizirao politiku EU-a oko otvorenih granica i nepostojanja jasnije politike kao i to što se ustraje na jednakosti, iako “smo svi različiti”. Kad je već počeo o europskim problemima, opet se sjetio i Grka i zatvorenih Boysa.

24SATA NA BREGANI VIDEO Otkud prihajate? 24sata na granici sa Slovenijom: Evo kako izgledaju nove kontrole

- Šarlatanski. Njima je trebalo dva mjeseca da usporede otiske prstiju? Nepotrebno su bili toliko u zatvoru i ovaj događaj baca jedno novo edukativno svjetlo na međunarodnu i europsku pravnu suradnju. Ovakvu situaciju dosad nismo imali i iz nje se može nešto naučiti. Sve se moglo riješiti u tjedan dana, da se željelo - komentirao je Milanović.

PRIVREMENA SUSPENZIJA SCHENGENA Od danas kontrole na granici: Hoće li trebati dokumenti i koga će sve Slovenci zaustavljati?

Nije želio odgovarati na pitanje o kandidaturi “sigurno do parlamentarnih izbora”.

- Gubite vrijeme s takvim pitanjima - kaže Milanović, prenosi N1.

24SATA NA BREGANI VIDEO Prvi smo bili na granici! Slovenci su počeli s kontrolama

Idi na 24sata

Komentari 35

  • kopacom 21.10.2023.

    Ako ne stavis vojsku na granicu stavit ces je na ulice.Pogledaj Svedsku. Zemlja koja je u Evropi jedna od najlibaralnijih inajtolerantnijh morala je to napraviti.To i nas ceka.

  • mudrac22 21.10.2023.

    Slucajni i Anemija su zasticeni .

  • yocko 21.10.2023.

    Slušali ste frau Merkel i Brisel evo vam sada njihove politike,sve ode u pm..šengen, EU ,sad če i Euro,još se bude kuna vratila.

Komentiraj...
Vidi sve komentare