To je to što me zanima!

Milanović pozvao premijera i Jandrokovića da zajedno idu na Mirogoj, ali dobio je odbijenicu

Od zajedničkog polaganja vijenca neće biti ništa. Iz Vlade se može čuti kako će premijer blagdan obilježiti u subotu, a isti dan to će, ali odvojeno od premijera, učiniti i predsjednik Sabora...
Vidi originalni članak

Predsjednik države Zoran Milanović povodom Svih svetih u petak će položiti vijenac i zapaliti svijeću kod Središnjeg križa u Aleji poginulih branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoj.

ZAVRŠITE S TIM Fakat je dosta! Počnite raditi...

Budući da do četvrtka popodne Ured predsjednika nije zaprimio bilo kakav prijedlog iz Vlade ili Sabora za zajedničko polaganje vijenca uobičajeno u prigodama državnih blagdana, Milanović je preko ureda uputio je poziv premijeru Andreju Plenkoviću, ali i predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću da zajedno s predsjednikom Republike polože zajednički. 

Od zajedničkog polaganja vijenca ipak neće biti ništa. Iz Vlade se može čuti kako će premijer blagdan obilježiti u subotu, a isti dan to će, ali odvojeno od premijera, učiniti i predsjednik Sabora.  

Iz Ureda predsjednika Sabora doznaje se kako ih je iznenadilo što je poziv predsjednika Republike Zorana Milanovića, za zajedničko polaganje vijenca povodom blagdana Svih svetih, stigao u isto vrijeme kad je ta informacija poslana i medijima. Sam taj čin dovoljno, kažu, govori o namjerama zajedništva. Iznenađenje im je tim veće jer u protokolima predsjednik države nikada nije pozivao Sabor.  

- To neće utjecati na promjene plana - kažu u Uredu predsjednika Sabora napominjući kako treba imati na umu i epidemiološku situaciju u zemlji.

Predsjednik Sabora planira zajedničko polaganje vijenca sa saborskim izaslanstvom. Podsjetimo, poziv Milanovića na zajedničko polaganje vijenca dolazi nakon što je danima vodio verbalni, ali rat priopćenjima s premijerom Plenkovićem.  

Idi na 24sata

Komentari 120

  • gvagec 30.10.2020.

    Ma Zoky se voli rukovati a oni se drže mjera Stožera, kak bi to ispalo na telki .......................

  • 30.10.2020.

    Ovo je sramota od Plenkovića i Jandrokovića.Što oni misle da su Bogom dani.Precednik je institucija i mora se poštivat.Ponekad se sramim što sam Hrvat.Jer smo tolko razjedinjeni da nas više ni bog nemože spojit.

  • Smoke_on_the_Water 30.10.2020.

    Milanović ne priznaje Dan državnosti 30. svibanj, ne vjeruje u Boga pa ne ide na mise za Domovinu i pale branitelje pa zašto onda na Svi svete hoće paliti svijeće za duše pokojnih? Sam ili sa onima koji sa njim moraju? Dakle, ovo je pokušaj još jedne njegove podvale, prozirne i jadne jer jednostavno ne može podnijeti svoju nebitnost u složenim pa čak i povijesnim vremenima a iza njege neće ostati nikakav trag spomena vrijedan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare