To je to što me zanima!

Milanovićeva inauguracija bit će skromna, s tek 50 uzvanika

Inauguracija izabranog predsjednika Zorana Milanovića bit će održana 18. veljače u 12 sati u svečanoj dvorani Ureda predsjednika na Pantovčaku, a na njoj će biti oko 50 ljudi...
Vidi originalni članak

Kao što je i najavio nekoliko dana nakon dobivenih predsjedničkih izbora, Zoran Milanović će čin inauguracije obaviti bez pretjerane pompe, suprotno tradiciji po kojoj su se inauguracije održavale na Markovu trgu, još od prvog predsjednika Franje Tuđmana. 

Inauguracija će se tako održati u svečanoj dvorani Ureda predsjednika, 12. veljače, u točno 12 sati. 

Pogledajte video:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jutarnji list doznaje da će inauguraciji prisustvovati 37 uzvanika te 13 sudaca Ustavnog suda na čelu s predsjednikom Miroslavom Šeparovićem. Bit će tu i predsjednik Vlade Andrej Plenković i četvorica njegovih potpredsjednika - Davor BožinovićZdravko MarićDamir Krstičević i Predrag Štromar, kao i Predsjedništvo Hrvatskog sabora, u kojem su predsjednik Gordan Jandroković te potpredsjednici Milijan Brkić (HDZ), Željko Reiner (HDZ), Furio Radin (talijanska nacionalna manjina), Božo Petrov (Most) i Siniša Hajdaš Dončić (SDP).

TOMISLAV KLAUŠKI Što će skromna inauguracija značiti za Milanovićev mandat?

Među uzvanicima su i predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirko Šundov, ali i bivši predsjednici Republike - Kolinda Grabar-KitarovićIvo Josipović Stjepan Mesić, kao i predsjednik HAZU Velimir Neidhardt. Milanović će zvati i članove svojeg izbornog stožera, njih petnaestak, uz njega će biti i supruga Sanja Musić Milanović, majka Gina, a moguće i dvojica sinova - jedan sigurno.

BEZ GLAMURA Inauguracija kao manja svadba: Kumovi, bliža rodbina i matičar

Inauguracija, doznaje Jutarnji, će potrajati između 45 i 60 minuta. Zorana Milanovića će na Pantovčaku dočekati Kolinda Grabar Kitarović nakon čega će se ceremonija održati na svečanoj dvorani, a na kraju će Milanović otpratiti Grabar Kitarović do automobila kojim će ona napustiti Pantovčak. Istog dana vjerojatno će se održati i primopredaja dužnosti. 

O glazbenom programu još se uvijek raspravlja. Sigurno će se, dakako, izvoditi himna, a Milanović neće nositi predsjedničku lentu, kao što je i najavio. Također, neće biti ni garde, ni straže. 

DOŠLO IZVJEŠĆE Milanović je nakon kampanje u minusu, Kolindi ostalo 5000 kn

Iako je za ovu inauguraciju predviđeno 650.000 kuna (prethodna je stajala nešto manje od 600.000 kuna), ona će stajati značajno manje pa će se taj novac prenamijeniti. 

Idi na 24sata

Komentari 398

  • HanaMilanović39 06.02.2020.

    Bravo Milanoviću,ti se znaš ponašati za razliku od ovih iz HDZ-a,neka uče od tebe!Ne triba raditi cirkus od države i Milanović to zna!

  • Antares777 05.02.2020.

    Mudro je izbjegao previše uzvanika , no malo je pretjerao u skromnosti, ipak neka ceremonija treba biti , ne pretjerana, ali malo više od ovoga, no kako god.... bitno je što će i kako raditi 5 godina, a ne sama inauguracija.

  • ramokatolik 05.02.2020.

    Kad ja umrem bit ce sprovod mali dvje-tri kurve i jedan peder stari tako i kod milanovica na veselju

Komentiraj...
Vidi sve komentare