To je to što me zanima!

Milijunima iz projekta za spas Slavonije uredio hotel na Rabu

Sedam milijuna iz projekta za Slavoniju tvrtka Arbiana potrošila je kako bi obnovili i uredili hotel - na Rabu. Tvrtka Arbiana u vlasništvu je poduzetnika Josipa Galića
Vidi originalni članak

Među stotinama projekata koji su dobili bespovratna sredstva kojima bi se trebala revitalizirati Slavonija nalazi se i tvrtka Arbiana iz Pleternice. Oni su dobili 6,9 milijuna kuna za rekonstrukciju turističkog objekta te više od 90.000 kuna za novu web stranicu.

No, novac koji su dobili nije potrošen za projekt u Slavoniji, već je iskorišten da se njime obnovi hotel koji nosi i naziv iste pleterničke tvrtke. Međutim, taj se hotel nalazi na Rabu, piše Telegram.

SJEDNICA PREKINUTA Osijek: Nisu potvrdili optužnicu protiv zastupnika Franje Lucića

Tvrtka Arbiana osnovana je prije sedam godina, a njen prokurist je Josip Galić, poslovni suradnik i prijatelj HDZ-ovca Franje Lucića. Njegova supruga pak je direktorica te tvrtke. S druge strane, tvrtka Experta grupa, kojoj je Galić direktor je vlasnik hotela Arbiana, što je vidljivo i iz odluke iz 2017. godine kad su se obratili Gradu Rabu zbog kupnje dvije gradske nekretnine koje su graničile s hotelom. "Experta grupa d.o.o. kao vlasnik poslovnog prostora – u naravi hotela Arbiana u Rabu, dala je tvrtki Arbiana d.o.o. suglasnost za izvođenje radova prema Glavnom projektu adaptacije dijela hotela s uređenjem terasa", navodi se u materijalima. 

O vezama Lucića i Galića Telegram piše i na primjeru tvrtke TOFRADO trgovina, koja je 2017. kupila nešto više od šest hektara zemljišta u poslovnoj zoni od Galićeve Experta grupe. TOFRADO trgovina je inače tvrtka na koju je Lucić, uz članove obitelji, prebacio imovinu. Tom tvrtkom upravlja Lucićev sin Tomislav te brat Drago. Mjesec dana kasnije Galićeva tvrtka u pleterničkoj poslovnoj zoni tvrtki Bioplin prodaje 5,6 hektara zemlje. Bioplin je u vlasništvu Domagoja Lucića, drugog sina Franje Lucića. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 75

  • mimara 29.07.2019.

    to bi bilo najbolje prijaviti Europskoj uniji pa da vidimo kako ce reagirati

  • 22.07.2019.

    Ovoliko o muljatoru tzv novinaru Hedlu !!! Sad tuzbu i odsteta, neka misli sto piše Slučaj tvrtke Arbiana iz Pleternice Ministra gospodarstva Darka Horvata novinari su pitali kako tumači da je tvrtka Arbiana iz Pleternice bespovratna novčana sredstva koja je dobila kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem utrošila na rekonstrukciju Arbiana Heritage na Rabu. Ministar je odgovorio kako taj projekt s hotelom iz 2016. nema nikakve veze s projektom Slavonija, koji je startao s bivšom ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac. Ustvrdio je i da je poduzetnik Josip Galić konkurirao na natječaj te ispunio sve uvjete i dobio novac za rekonstrukciju hotela, za što su sredstva bila i namijenjena. “Sada taj hotel ide prema dobivanju četiri i pete zvjezdice”, kazao je Horvat.

  • Messerschmitt Bf 109K 22.07.2019.

    Galić i Lucić su Slavonci kao što sam ja Japanac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare