To je to što me zanima!

Milina: U borbi protiv korupcije smeta me curenje informacija

Na blagdan svetog Mihovila, 29. rujna, obilježava se i Dan policije. Usprkos svim okolnostima i ove godine su uspjeli proslaviti svoj dan. Glavni ravnatelj čestitao je svim službenicima diljem lijepe naše...
Vidi originalni članak

Glavni ravnatelj policije, Nikola Milina, gostovao je u Dnevniku HRT-a povodom Dana policije koji se obilježava 29. rujna te komentirao rad policije, plaće, a i borbu protiv korupcije. 

POGLEDAJTE VIDEO: Josipa Rimac je nakon četiri mjeseca izašla iz Remetinca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Uloga policije je vrlo važna. I ove godine smo usprkos posebnim okolnostima uspjeli obilježiti ovaj dan. Čestitam svim policijskim službenicima diljem lijepe naše - rekao je ravnatelj. 

Policajaca nedostaje, no radi se i na tome. Ove godine odvijao se selekcijski proces, a odaziv mladih je veći nego što je bio lani, kaže Milina. 

- Imamo dovoljan broj kandidata za novi naraštaj, a uz to moram i pohvaliti kolege koji su uspjeli napraviti online sustav kako bi mogli nastaviti s radom za vrijeme pandemije - dodaje. 

UJEDNO I DAN SV. MIHOVILA Hvala što nas čuvate: Danas je dan policije, sretan im bio!

Plaće policajaca 

Radi se na poboljšanju materijalnog položaja policijskih službenika, objašnjava Milina. 

- Vratili smo nekakve dodatke, a i poboljšali koeficijent kod policajaca više stručne spreme. Ne mogu reći kolika je prosječna plaća policajaca, ona je različita u svim dijelovima zemlje. Rast plaće ovisit će o budućim dogovorima, radimo na tome - rekao je. 

Ulaganja u opremu 

- Mi smo imali znatna ulaganja u policijsku opremu i tehniku, a s tim ćemo i nastaviti u budućnosti. Moram zahvaliti cijelom policijskom sustavu na poslu koji je odrađen u vrijeme pandemije korona virusa - kaže Milina. 

POLOŽILI VIJENCE U PULI Istarska policija obilježila Dan policije i zaštitnika Sv. Mihovila

Borba protiv korupcije jedan je od prioriteta policije. 

- Smeta me curenje informacija u borbi protiv korupcije zbog svih onih vrijednih ljudi koji rade u policijskom sustavu i odvjetništvu. No, moram reći da su ove zadnje dvije situacije ipak rezultirale podnošenjem kaznenih prijava i prikupljanjem dovoljno dokaza da postoji osnova sumnja u počinjenju kaznenih djela. Radimo intenzivno, policija je dužna provesti izvide, a kasnije o njima i obavijestiti javnost - zaključuje ravnatelj. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • TAKE IT BACK 30.09.2020.

    Tražiš od kuda cure informacij, zanimljivo. ne moraš ići daleko, sve ti je u stranci. DORH USKOK; PNUSKOK i suci, s vi ste članovi osuđene stranke. dakle napravite čistku u stranki i nestat ćed korupcije, kriminala, političkog i ekonomskog. Dakle posao nije težak, samo treba mrvicu volje.

  • intellectus 29.09.2020.

    Citat “Milina: U borbi protiv korupcije smeta me curenje informacija”…..Gospodine Milina, ja mislim da se ne radi o jednostavnom “curenju” informacija nego o jednoj još uvijek aktivnoj UDBA-škoj piramidi koja ciljano željene informacije pušta u promet. Postavimo si nekoliko pitanja…zašto su „slučajevi Ostojić“ ostali nerazjašnjeni, kako to da su sve NOVE kamere na Poljudu bile defektne, kako to da iz policijske postaje nestane novac i zlato, zašto je Milanović kao Premijer dobivao informacije koje nije smio dobiti? Ovakvih ekscesa kao Janaf ima još stotine, ali one će doći u javnost kada ONI to žele. Je li i danas Ostojić, skupa sa Lozančićem upravlja tom piramidom, kako da sada Milanović ima informacije koje Kitarovićka nije smjela dobiti (Mamić)? Ja ne vjerujem da se to događa na policijskoj ravni, naravno da ima i korumpiranih policajaca , ali glavno se događa gore. Vidite, ovdje se ne radi o stranačkom kriminalu, ovo je nadstranački, to je činio „gospodin“ koji je bio u Spd-u te je preoblačio partijsku obleku više puta. No, na dobrom ste putu, istražite to curenje informacija i doći će te sigurno UDBA-ške Cosa Nostra-e.

  • crazy mind 29.09.2020.

    Policija uz sve negativnosti jos se donekle i trudi ali pravosude je rak rana naseg drustva. tesko je reci jeli gora nesposobnost ili korumpiranost jer se dogada da kriminalci sa stoninama kaznenih i prekrsajnih prijava staju kao najveci postenjaci. jedino sto moze pokrenuti pravosude su novinari. kada ucine pojedine slucajeve javni a pogotovo kada snimaju sudenja stvari se najednom promjene i do tdada nedodirljivi zavrsavaju u zatvorima. trebalo bi ustrojiti novinarske uekipe koje bi njavno prenosile sudenja. mislim da bi to bio najbolji nacin da se stanje u pravosudu drasticno promjeni

Komentiraj...
Vidi sve komentare