To je to što me zanima!

Ministar branitelja Predrag Matić: Radite, ne politizirajte

Ministar branitelja Predrag Matić za 24Express otvoreno govori o registru branitelja, predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku te o ćirilici
Vidi originalni članak

24express: Obilježavanje 22. godišnjice ‘krvavog Uskrsa’ na Plitvicama zasjenio je incident i protest branitelja zbog izostanka najviših državnih dužnosnika. Zašto tamo niste bili kao njihov ministar?

Ovo je prva godina da nisam bio na Plitvicama na obilježavanju godišnjice pogiblje Josipa Jovića. Na ovogodišnjem je obilježavanju bila moja zamjenica Vesna Nađ, i smatram da je na najbolji način predstavljala i mene i Ministarstvo branitelja.

24express: Zamjerka branitelja koja se tamo čula jest da aktualna vlast ne poštuje i ne priznaje dignitet i žrtve Domovinskog rata?

Na tu zamjerku malog dijela braniteljske populacije mogu samo reći da se poštivanje i priznavanje digniteta Domovinskog rata ne iskazuje samo protokolarnim obilaskom važnih mjesta iz Domovinskog rata, pogotovo ne izvikivanjem parola i politikantskim prosvjedima na tim mjestima. Više od toga, dignitet rata se štiti i čuva brigom za život branitelja, osiguravanjem radnih mjesta braniteljima i njihovoj djeci, davanjem temeljnih ljudskih prava udovicama poginulih branitelja.

24express: General Lucić zamjerio je vlasti poticanje ideoloških sukoba i svrstavanje branitelja u crvene i crne 

General Lucić je svojim govorom napravio upravo ono za što optužuje aktualnu vlast - političkim je govorom instrumentalizirao hrvatske branitelje. Generalov je govor i njegovo bavljenje Srbima u Hrvatskoj, HRT-om te vojnim odmaralištima i braniteljskim lječilištima uistinu bio neprimjeren na mjestu na kojemu bismo se trebali sjetiti Josipa Jovića.

>>> Cijeli intervju pročitajte u 24Expressu

Idi na 24sata

Komentari 89

  • Hećim 07.04.2013.

    Jebiga matiću, radili bi mnogi da im nisu oduzeli radna mjesta i posao, a u politiku i državne firme se samo mali broj uspjeva uguziti.....

  • veseljko 07.04.2013.

    na što smo spali ...ko li nam je ministar ko li nam sudbinu kroji ;((

  • ropee 23 07.04.2013.

    Eeeeee moj Ministre Matiću . Krive parole koristite , radite Vi , pokrenite se , samo znate lajati i vi i vaši kukrikovci . Najavljivali ste registar branitelja , smanjenje liste vojnih umirovljenika , itd , potom , preispitanje odnosa Ina - Mol , rješavanje poreznih dugova, ... Vi i vaši kolege ministri u vladi ste pozatvarali i ono malo firmi što je radilo , naprasno zatvaranje brodogradilišta Kraljevice je samo pokazivanje političke moći koja vam opada istom brzinom kojom se puni zavod za zapošljavanje . Vikali ste , uredno konferencije , najave u novinama itd kad je za vrijeme HDZ a broj nezaposlenih prešao 300 000 , a sada ???? pitam se da li u ovoj zemlji radi više od 300 000 ljudi .

Komentiraj...
Vidi sve komentare