Obavijesti

News

Komentari 89

Ministar branitelja Predrag Matić: Radite, ne politizirajte

Ministar branitelja Predrag Matić: Radite, ne politizirajte
1

Ministar branitelja Predrag Matić za 24Express otvoreno govori o registru branitelja, predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku te o ćirilici

VIDEO

24express: Obilježavanje 22. godišnjice ‘krvavog Uskrsa’ na Plitvicama zasjenio je incident i protest branitelja zbog izostanka najviših državnih dužnosnika. Zašto tamo niste bili kao njihov ministar?

Ovo je prva godina da nisam bio na Plitvicama na obilježavanju godišnjice pogiblje Josipa Jovića. Na ovogodišnjem je obilježavanju bila moja zamjenica Vesna Nađ, i smatram da je na najbolji način predstavljala i mene i Ministarstvo branitelja.

24express: Zamjerka branitelja koja se tamo čula jest da aktualna vlast ne poštuje i ne priznaje dignitet i žrtve Domovinskog rata?

Na tu zamjerku malog dijela braniteljske populacije mogu samo reći da se poštivanje i priznavanje digniteta Domovinskog rata ne iskazuje samo protokolarnim obilaskom važnih mjesta iz Domovinskog rata, pogotovo ne izvikivanjem parola i politikantskim prosvjedima na tim mjestima. Više od toga, dignitet rata se štiti i čuva brigom za život branitelja, osiguravanjem radnih mjesta braniteljima i njihovoj djeci, davanjem temeljnih ljudskih prava udovicama poginulih branitelja.

24express: General Lucić zamjerio je vlasti poticanje ideoloških sukoba i svrstavanje branitelja u crvene i crne 

General Lucić je svojim govorom napravio upravo ono za što optužuje aktualnu vlast - političkim je govorom instrumentalizirao hrvatske branitelje. Generalov je govor i njegovo bavljenje Srbima u Hrvatskoj, HRT-om te vojnim odmaralištima i braniteljskim lječilištima uistinu bio neprimjeren na mjestu na kojemu bismo se trebali sjetiti Josipa Jovića.

>>> Cijeli intervju pročitajte u 24Expressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...