To je to što me zanima!

"U Zagrebu je 41 izbjeglica, imaju rok od 30 dana da odu"

Na pitanje očekuje li veći priljev izbjeglica na proljeće Vlaho Orepić je kazao da se ne želi baviti predviđanjima napominjući da će reagirati prema stvarnoj potrebi
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić demantirao je da iz Slovenije vraćaju izbjeglice koje onda "tumaraju" Zagrebom.

- U Zagrebu imamo 41 izbjeglicu koji su ostali tu jer nisu odredili krajnje odredište. Oni imaju mjesec dana rok da izađu odnosno napuste našu domovinu - izjavio je.

Najavio je da će Slovenija, Hrvatska, Srbija i Makedonija ubuduće sudjelovati i određivati profilaciju izbjeglica u Makedoniji, a to je dogovoreno u srijedu na sastanku u Skopju.

- Dali smo inicijativu i povući ćemo najviše u početku s našom tehnikom i ljudima. Naši ljudi će možda već u ponedjeljak biti dolje i vršiti će profilaciju izbjeglica i na taj način ćemo značajno smanjiti pritisak na području cijele rute - rekao je ministar.

'Troškovi u Sl. Brodu se ne režu, već usklađuju'

Profilacija znači da će se primati izbjeglice iz ratom ugroženih područja i one koji se izjasne koje im je krajnje odredište. Smatra da je Hrvatska postigla ogromni napredak po pitanju izbjeglica i da je sposobna odgovoriti na izbjegličku krizu. Upitan je li točno da se režu troškovi za kamp u Slavonskom Brodu ministar je ustvrdio da se oni "ne režu nego usklađuju s realnom potrebom". Na pitanje očekuje li veći priljev izbjeglica na proljeće Orepić je kazao da se ne želi baviti predviđanjima napominjući da će reagirati prema stvarnoj potrebi.

- Hrvatska je sposobna odgovoriti na izbjegličku krizu - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • ptica nebeska 05.02.2016.

    Moraju otići...onako sami od sebe? Tko će provjeriti jesu li otišli?

  • Gena Vava 05.02.2016.

    Da mi je samo vidjeti kako će ovih 41 izaći iz zemlje i u kojem smjeru???

  • Tega 04.02.2016.

    AKO imaju osobne dokumente i prijavu boravka te novac za 41 dan neka ostanu 410 dana

Komentiraj...
Vidi sve komentare