Obavijesti

News

Komentari 46

"U Zagrebu je 41 izbjeglica, imaju rok od 30 dana da odu"

"U Zagrebu je 41 izbjeglica, imaju rok od 30 dana da odu"
2

Na pitanje očekuje li veći priljev izbjeglica na proljeće Vlaho Orepić je kazao da se ne želi baviti predviđanjima napominjući da će reagirati prema stvarnoj potrebi

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić demantirao je da iz Slovenije vraćaju izbjeglice koje onda "tumaraju" Zagrebom.

- U Zagrebu imamo 41 izbjeglicu koji su ostali tu jer nisu odredili krajnje odredište. Oni imaju mjesec dana rok da izađu odnosno napuste našu domovinu - izjavio je.

VIDEO

Najavio je da će Slovenija, Hrvatska, Srbija i Makedonija ubuduće sudjelovati i određivati profilaciju izbjeglica u Makedoniji, a to je dogovoreno u srijedu na sastanku u Skopju.

- Dali smo inicijativu i povući ćemo najviše u početku s našom tehnikom i ljudima. Naši ljudi će možda već u ponedjeljak biti dolje i vršiti će profilaciju izbjeglica i na taj način ćemo značajno smanjiti pritisak na području cijele rute - rekao je ministar.

'Troškovi u Sl. Brodu se ne režu, već usklađuju'

Profilacija znači da će se primati izbjeglice iz ratom ugroženih područja i one koji se izjasne koje im je krajnje odredište. Smatra da je Hrvatska postigla ogromni napredak po pitanju izbjeglica i da je sposobna odgovoriti na izbjegličku krizu. Upitan je li točno da se režu troškovi za kamp u Slavonskom Brodu ministar je ustvrdio da se oni "ne režu nego usklađuju s realnom potrebom". Na pitanje očekuje li veći priljev izbjeglica na proljeće Orepić je kazao da se ne želi baviti predviđanjima napominjući da će reagirati prema stvarnoj potrebi.

- Hrvatska je sposobna odgovoriti na izbjegličku krizu - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca