To je to što me zanima!

Ministarstvo javlja: Na kruzeru u karanteni je i petero Hrvata

Žena, koja nije identificirana, kontaktirala je liječnike na brodu u srijedu navečer te prijavila da ima temperaturu i pati od respiratornih problema. Kako neslužbeno doznajemo, ne radi se o koronavirusu
Vidi originalni članak

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova dobilo je potvrdu da se na talijanskom kruzeru Costa Smeralda tvrtke Costa Crociere nalazi pet hrvatskih državljana. 

Podsjetimo, talijanski kruzer koji trenutno krstari sa 7000 putnika i članova posade, zadržan je uz obalu nakon što je putnik iz Kine pokazao znakove koronavirusa.

Kruzer Costa Smeralda trenutno se nalazi u blizini Civitavecchia, oko 56 kilometara sjeverno od Rima.

Cijeli je brod stavljen u karantenu nakon što je žena (54) iz Macaa prijavila vrućicu i respiratorne probleme.

Ona i njen suputnik, za koje se sumnja da bi mogli biti zaraženi koronavirusom, izolirani su i testirani.

Žena, koja nije identificirana, kontaktirala je liječnike na brodu u srijedu navečer te prijavila da ima temperaturu i pati od respiratornih problema - prenosi Daily Mail.

ČETVERO IH JE Vraćaju se Hrvati iz Wuhana, prvo idu u karantenu 14 dana

Rezultati ispitivanja trebali bi stići danas popodne, a ostalim putnicima zabranjeno je napustiti brod dok se ne saznaju rezultati.

Costa Smeralda potpuno je novi brod koji je pušten u promet tek u prosincu prošle godine za krstarenje Sredozemljem. Krstarenje je započelo 23. siječnja, a u četvrtak je trebao biti zadnji dan krstarenja.

Od početka putovanja, kruzer se zaustavio u mjestima: La Spezia, Savona te u Marseillesu, Barceloni i Mallorci. Brod je bio u toku pristajanja u Civitavecchii kad je zaustavljen i karanteriziran.

Misli se da se bračni par na kruzer ukrcao u Savonu 25. siječnja. Istog dana su iz Hong Konga sletjeli na aerodrom u Milanu.

Idi na 24sata

Komentari 100

  • 31.01.2020.

    Takoooooooo sve ih ljepo zatvorite neka se zaraza brze prosiri pa ih onda pustite medu opce stanovnistvo.Superrrrrrrrrrrrrr

  • 31.01.2020.

    jel imaju išta pametije za radit od maltretiranja ljudi što su izdvojili novce da uživaju u krstarenju pod stare dane?

  • ARMAGEDON 30.01.2020.

    Dali netko zna gdje idu fekalije koje izbacuju kruzeri u Dubrovniku ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare