News

Komentari 100

Ministarstvo javlja: Na kruzeru u karanteni je i petero Hrvata

Ministarstvo javlja: Na kruzeru u karanteni je i petero Hrvata

Žena, koja nije identificirana, kontaktirala je liječnike na brodu u srijedu navečer te prijavila da ima temperaturu i pati od respiratornih problema. Kako neslužbeno doznajemo, ne radi se o koronavirusu

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova dobilo je potvrdu da se na talijanskom kruzeru Costa Smeralda tvrtke Costa Crociere nalazi pet hrvatskih državljana. 

Podsjetimo, talijanski kruzer koji trenutno krstari sa 7000 putnika i članova posade, zadržan je uz obalu nakon što je putnik iz Kine pokazao znakove koronavirusa.

Presentation of the last vessel of the Costa Crociere fleet

Kruzer Costa Smeralda trenutno se nalazi u blizini Civitavecchia, oko 56 kilometara sjeverno od Rima.

Cijeli je brod stavljen u karantenu nakon što je žena (54) iz Macaa prijavila vrućicu i respiratorne probleme.

Ona i njen suputnik, za koje se sumnja da bi mogli biti zaraženi koronavirusom, izolirani su i testirani.

Žena, koja nije identificirana, kontaktirala je liječnike na brodu u srijedu navečer te prijavila da ima temperaturu i pati od respiratornih problema - prenosi Daily Mail.

Rezultati ispitivanja trebali bi stići danas popodne, a ostalim putnicima zabranjeno je napustiti brod dok se ne saznaju rezultati.

Costa Smeralda potpuno je novi brod koji je pušten u promet tek u prosincu prošle godine za krstarenje Sredozemljem. Krstarenje je započelo 23. siječnja, a u četvrtak je trebao biti zadnji dan krstarenja.

Od početka putovanja, kruzer se zaustavio u mjestima: La Spezia, Savona te u Marseillesu, Barceloni i Mallorci. Brod je bio u toku pristajanja u Civitavecchii kad je zaustavljen i karanteriziran.

Misli se da se bračni par na kruzer ukrcao u Savonu 25. siječnja. Istog dana su iz Hong Konga sletjeli na aerodrom u Milanu.

Najčitaniji članci