To je to što me zanima!

Ministarstvo pravosuđa o članici skupine Pussy Riot: 'Prava joj nisu uskraćena. Govori neistine'

Ministarstvo je opovrgnulo informacije da zatvorenici nije onemogućeno tuširanje, niti odmor. Dodaju kako je joj je predana je čista posteljina, higijenske potrepštine, papuče i spavaćica
Vidi originalni članak

Neistinite su informacije da su istražnoj zatvorenici uskraćena temeljna ljudska prava. Nakon određivanja istražnog zatvora, proveden je postupak prijma u zatvorski sustav, izvijestilo je Ministarstvo pravosuđa i uprave RH o privođenju članice ruske skupine Pussy Riot, Aysoltanu Niyazovu, piše N1. Ona je prije nekoliko dana uhićena u u Sloveniji, a sada je u zatvoru u Hrvatskoj i čeka što će biti s njezinom sudbinom.

PRESSICA ČLANICA PUSSY RIOTA Odvjetnica uhićene aktivistice pred Remetincem: 'Uvjeti su tu gori nego u ruskom zatvoru'

Ministarstvo je poslalo priopćenje nakon što je njena odvjetnica objavila kako se Niyazova požalila na uvjete u Remetincu.

- Klijentica je rekla da su uvjeti u našem zatvoru gori nego u ruskim zatvorima - tvrdi.

Ministarstvo je opovrgnulo informacije da zatvorenici nije onemogućeno tuširanje, niti odmor. Dodaju kako je joj je predana je čista posteljina, higijenske potrepštine, papuče i spavaćica.

- U roku od jednog dana istražnu zatvorenicu pregledala je zatvorska liječnica upravo kako bi joj se pružila sva potrebna medicinska pomoć. Neosnovane su optužbe da zatvorenici nije dana hrana, budući da su joj, kao i drugim osobama lišenima slobode, osigurana tri obroka dnevno - piše u priopćenju.

- Ističemo kako je uz dozvolu nadležnog suda, istražnoj zatvorenici omogućen posjet izvan uredovnog radnog vremena u kojima su odvjetnicima dozvoljene posjete. Također, zatvorenica ostvaruje pravo i na zaprimanje paketa u skladu s odredbama Pravilnika o kućnom redu u zatvorima za izvršavanje istražnog zatvora - dodaju.

TRAŽI JE INTERPOL Članica Pussy Riota uhićena je u Hrvatskoj: 'Ako je deportiraju u Turkmenistan, ubit će je...'

Ministarstvo pojašnjava kako su nadležna tijela postupala sukladno raspisanoj međunarodnoj tjeralici.

- Odluku o pritvoru, duljini trajanja, njegovu ukidanju ili donošenju mjera donosi nadležni sud. Ministarstvo pravosuđa i uprave, postupit će u okviru svojih nadležnosti, kada zaprimi relevantne podatke o konkretnom predmetu. Budući da je postupak u tijeku u ovom trenutku ne mogu se prejudicirati daljnja postupanja nadležnih tijela.

- Ministarstvo pravosuđa i uprave postupit će u skladu s domaćim i međunarodnim pravom pri provedbi postupka kako je propisano Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima i utvrditi sve relevantne činjenice u konkretnom predmetu - navodi ministarstvo u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • vilim1234 03.06.2022.

    Skupina bi trebala dobiti Nobelovu nagradu za borbu protiv tiranije.

  • Antifašistaaa 01.06.2022.

    DI su pare?

  • user_443382 01.06.2022.

    Horvatinčić vam šeće slobodan i jebe ljubavnicu a vi uhapsite ženu koja je prošla čitavu Europu .I to na račun optužnice diktatorskog Turgistana ili kako se već zove ta tunguzija od države.Bravo hrvatsko pravosuđe.Još jedanput ste briljirali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare