To je to što me zanima!

Ministarstvo sporta tvrdi: Mamić je u sukobu interesa

Sukladno odredbama Zakona o športu, trenutno formalno postoji sukob interesa, između ostaloga stoji u priopćenju državnog tajnika Nevija Šetića
Vidi originalni članak

Sukladno odredbama Zakona o športu, trenutno formalno postoji sukob interesa budući da Zakon o športu ne postavlja sukob interesa na način da je nužno potrebno da osobe koje zajednički djeluju, a u ovom slučaju to je član tijela športskog kluba i s njim povezana osoba menadžer u športu, moraju ujedno i direktno odnosno aktivno obavljati poslove posredovanja u klub čiji je ta osoba član, već je dovoljno da postoji odnos član tijela športskog kluba i menadžer u športu s kojim je ta osoba povezana, stoji u priopćenju državnog tajnika Nevija Šetića na temu mogućeg sukoba interesa u kojem je Zdravko Mamić.
Pučki prvobranitelj Jurica Malčić je još 29. kolovoza poslao pismo ministru Primorcu, u kojem iznosi sumnju kako se Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić nalazi u sukobu interesa, a sve u sferi prodaje nogometaša Dinama u inozemstvo. Odgovor iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, s potpisom državnog tajnika, stigao je više od mjesec dana kasnije.
Između ostaloga, sporna je bila prodaja Eduarda i Ćorluke u Englesku i sumnja da je u poslu profitirala Mamić Sport agency. No ta agencija, kojoj je formalno na čelu Mamićev sin Mario, nije sudjelovala u spomenutim transferima.
- Iz naprijed navedenih očitovanja i podataka u vezi transfera Eduarda da Silve i Vedrana Ćorluke proizlazi kako niti Mamić Sport agency, odnosno Mario Mamić nisu sudjelovali u realizaciji pravnih poslova transfera igrača. Međutim, temeljem članka 96. stavka 2. Zakona o športu, športske udruge bile su dužne uskladiti svoj rad, djelovanje i donijeti opće akte sukladne odredbama Zakona o športu - također je istaknuto u Šetićevu odgovoru.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • montoya 04.10.2007.

    Daj Vlatka ne kenjaj...zakacili se ova ljepuskasta novinarka i ovaj polu-narkoman i sad udri jedno po drugom na sve strane..a sto se i tice 24sata, stvarno nekad pretjeruju i pune su poluinformacija. Pogotovo u vezi Dinama.

  • vlatka 03.10.2007.

    Montoya, pa ne radi se tu o ratu 24sata i Mamića, 24sata su samo nadglednik i korektiv ponašanja javnih osoba, i hvala Bogu da je tako, one samo posreduju vox populi (glas naroda), prenose činjenice i u cijeloj skandaloznoj najnovijoj aferi Mamić upravo su 24sata jedine od svih novina maksimalno profesionalno odradile svoju zadaću. Jediine su pokazale da su neovisne i slobodne od bilo kakvih političkih gazdi, kojekavih samoproglašenih gospodara života i smrti,te od sponzora odnosno oglašivača. Bravo male novine, postale ste najveće!

  • montoya 03.10.2007.

    Vidim da se nastavlja MAMIC vs. 24 SATA....a mozda je tak i bolje

Komentiraj...
Vidi sve komentare