Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Ministarstvo sporta tvrdi: Mamić je u sukobu interesa

Sukladno odredbama Zakona o športu, trenutno formalno postoji sukob interesa, između ostaloga stoji u priopćenju državnog tajnika Nevija Šetića

Željko Lukunić
Foto: Željko Lukunić
4 komentara

Sukladno odredbama Zakona o športu, trenutno formalno postoji sukob interesa budući da Zakon o športu ne postavlja sukob interesa na način da je nužno potrebno da osobe koje zajednički djeluju, a u ovom slučaju to je član tijela športskog kluba i s njim povezana osoba menadžer u športu, moraju ujedno i direktno odnosno aktivno obavljati poslove posredovanja u klub čiji je ta osoba član, već je dovoljno da postoji odnos član tijela športskog kluba i menadžer u športu s kojim je ta osoba povezana, stoji u priopćenju državnog tajnika Nevija Šetića na temu mogućeg sukoba interesa u kojem je Zdravko Mamić.
Pučki prvobranitelj Jurica Malčić je još 29. kolovoza poslao pismo ministru Primorcu, u kojem iznosi sumnju kako se Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić nalazi u sukobu interesa, a sve u sferi prodaje nogometaša Dinama u inozemstvo. Odgovor iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, s potpisom državnog tajnika, stigao je više od mjesec dana kasnije.
Između ostaloga, sporna je bila prodaja Eduarda i Ćorluke u Englesku i sumnja da je u poslu profitirala Mamić Sport agency. No ta agencija, kojoj je formalno na čelu Mamićev sin Mario, nije sudjelovala u spomenutim transferima.
- Iz naprijed navedenih očitovanja i podataka u vezi transfera Eduarda da Silve i Vedrana Ćorluke proizlazi kako niti Mamić Sport agency, odnosno Mario Mamić nisu sudjelovali u realizaciji pravnih poslova transfera igrača. Međutim, temeljem članka 96. stavka 2. Zakona o športu, športske udruge bile su dužne uskladiti svoj rad, djelovanje i donijeti opće akte sukladne odredbama Zakona o športu - također je istaknuto u Šetićevu odgovoru.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message