To je to što me zanima!

Ministrica Divjak predstavlja kurikularnu reformu u Londonu

Ministrica Divjek će sutra u Londonu na Svjetskom forumu o obrazovanju održati izlaganje pred svjetskim stručnjacima u području obrazovanja o ciljevima kurikularne reforme u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak će u ponedjeljak u Londonu na Svjetskom forumu o obrazovanju predstaviti kurikularnu reformu, a iduća dva dana u Bruxellesu, na odborima Europskog parlamenta, sektorske prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU te nazočiti Europskoj konferenciji o svemiru.

Ministrica Divjak će sutra u Londonu na Svjetskom forumu o obrazovanju (Education World Forum), kojem je tema "Jedna generacija - Što je potrebno za transformaciju obrazovanja?", održati izlaganje pred svjetskim stručnjacima u području obrazovanja o ciljevima kurikularne reforme u Hrvatskoj, rezultatima eksperimentalne provedbe i tijeku provedbe obrazovne reforme, priopćeno je u nedjelju iz Ministarstva.

Tijekom boravka u Bruxellesu, u utorak i srijedu, 21. i 22. siječnja, ministrica će u Europskom parlamentu - članovima Odbora za kulturu i obrazovanje (CULT) te Odbora za industriju, istraživanje i energetiku (ITRE) - predstaviti prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU u području obrazovanja, istraživanja i svemira.

Budući da Europski parlament dijeli s Vijećem ovlast usvajanja i izmjenjivanja zakonodavnih prijedloga, tijekom svojega predsjedanja Hrvatska će koordinirati pregovore država članica s Europskim parlamentom.

U utorak će Divjak nazočiti 12. Europskoj konferenciji o svemiru (12. European Space Conference) gdje će kao plenarna govornica govoriti o hrvatskoj poziciji i ciljevima predsjedanja Vijećem EU u području razvoja svemirskog sektora EU, ali i Europe općenito.

"Poseban naglasak bit će na nužnosti komplementarne specijalizacije svih država članica u području razvoja svemirskih tehnologija te na važnosti svemirskog sektora u rješavanju gorućih problema današnjice, poput klimatskih promjena. Bit će naglašena i uloga sektora u poticanju istraživanja i inovacija te motivaciji i inspiraciji mladih pri odabiru budućih zanimanja", navode iz Ministarstva.

Na konferenciji će sudjelovati i državni tajnik Tome Antičić koji će, zajedno s generalnim direktorom Europske svemirske agencije (ESA) Janom Wörnerom, sudjelovati na panelu "Radeći zajedno kako bismo sačuvali naš planet: Jačanje međunarodne suradnje na klimatskim i ekološkim izazovima".

Idi na 24sata

Komentari 12

  • mily 19.01.2020.

    Zašto mnoge škole u HR nisu zatražile provjeru svojih prof, nastavnika, učitelja? Zato što naše ministarstvo traži da mu škola plati 500kn za svakog svog profesora. Kakva je to provjera? Ako tražiš provjeru ne možeš tražiti da ti istu plaćam. Kad bi to bila obaveza svakog ravnatelja, ali na teret države, bilo bi tu stotine lažnih diploma

  • Uragan_1 19.01.2020.

    A ko u Londonu sluša o Hr školstvu i koga to zanima.

  • darijo17 19.01.2020.

    Moji klinci su u toj glupoj reformi ja veče i glupe reforme nisam vidio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare