Obavijesti

News

Komentari 12

Ministrica Divjak predstavlja kurikularnu reformu u Londonu

Ministrica Divjak  predstavlja kurikularnu reformu u Londonu
1

Ministrica Divjek će sutra u Londonu na Svjetskom forumu o obrazovanju održati izlaganje pred svjetskim stručnjacima u području obrazovanja o ciljevima kurikularne reforme u Hrvatskoj

VIDEO

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak će u ponedjeljak u Londonu na Svjetskom forumu o obrazovanju predstaviti kurikularnu reformu, a iduća dva dana u Bruxellesu, na odborima Europskog parlamenta, sektorske prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU te nazočiti Europskoj konferenciji o svemiru.

Ministrica Divjak će sutra u Londonu na Svjetskom forumu o obrazovanju (Education World Forum), kojem je tema "Jedna generacija - Što je potrebno za transformaciju obrazovanja?", održati izlaganje pred svjetskim stručnjacima u području obrazovanja o ciljevima kurikularne reforme u Hrvatskoj, rezultatima eksperimentalne provedbe i tijeku provedbe obrazovne reforme, priopćeno je u nedjelju iz Ministarstva.

Tijekom boravka u Bruxellesu, u utorak i srijedu, 21. i 22. siječnja, ministrica će u Europskom parlamentu - članovima Odbora za kulturu i obrazovanje (CULT) te Odbora za industriju, istraživanje i energetiku (ITRE) - predstaviti prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU u području obrazovanja, istraživanja i svemira.

Budući da Europski parlament dijeli s Vijećem ovlast usvajanja i izmjenjivanja zakonodavnih prijedloga, tijekom svojega predsjedanja Hrvatska će koordinirati pregovore država članica s Europskim parlamentom.

U utorak će Divjak nazočiti 12. Europskoj konferenciji o svemiru (12. European Space Conference) gdje će kao plenarna govornica govoriti o hrvatskoj poziciji i ciljevima predsjedanja Vijećem EU u području razvoja svemirskog sektora EU, ali i Europe općenito.

"Poseban naglasak bit će na nužnosti komplementarne specijalizacije svih država članica u području razvoja svemirskih tehnologija te na važnosti svemirskog sektora u rješavanju gorućih problema današnjice, poput klimatskih promjena. Bit će naglašena i uloga sektora u poticanju istraživanja i inovacija te motivaciji i inspiraciji mladih pri odabiru budućih zanimanja", navode iz Ministarstva.

Na konferenciji će sudjelovati i državni tajnik Tome Antičić koji će, zajedno s generalnim direktorom Europske svemirske agencije (ESA) Janom Wörnerom, sudjelovati na panelu "Radeći zajedno kako bismo sačuvali naš planet: Jačanje međunarodne suradnje na klimatskim i ekološkim izazovima".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk