To je to što me zanima!

Minneapolis: Ubojica Georgea Floyda traži uvjetnu kaznu

Derek Chauvin u travnju je proglašen krivim za ubojstvo Georgea Floyda. Od tada je u zatvoru, a sad traži uvjetnu kaznu. Tužiteljstvo traži 30 godina zatvora: Zajednica je traumatizirana
Vidi originalni članak

Bivši policajac Derek Chauvin zatražio je uvjetnu kaznu nakon što je proglašen krivim za ubojstvo Georgea Floyda u svibnju 2020. Tužiteljstvo smatra da je to neprihvatljivo jer je njegov zločin šokirao naciju te bi trebao dobiti 30 godina zatvora.

TU SU NAJVEĆI UBOJICE I KRIMINALCI Ovo je zatvor u kojem je bivši policajac ubojica Chauvin. Drže ga u samici 23 sata dnevno

U prijedlogu kojim je odvjetnik Eric Nelson zatražio uvjetnu kaznu piše da se Chauvinove akcije tijekom Floydovog uhićenja mogu najbolje opisati kao "pogreška napravljena s dobrom namjerom", kada se uzme u obzir njegova obuka:

- Gospodin Chauvin traži od suda da uzme u obzir njegovu pozadinu: nepostojanje kriminalne prošlosti, prihvaćanje uvjetne kazne, neobične činjenice ovog slučaja, kao i to što je produkt 'slomljenog' sistema.

NAŠKRABAO NABRZAKA Što je bivšem policajcu ubojici Georgea Floyda pisalo na ruci kad su ga odvodili iz sudnice?

Zatražio je manju kaznu od 10-15 godina koja je trenutna državna smjernica za ovakve slučajeve.

Tužitelji su u svojem dokumentu naveli kako je Chauvin, uz druge otežavajuće čimbenike, reagirao okrutno i zato zaslužuje dvostruko veću kaznu od uobičajene, odnosno 30 godina:

- Njegovi postupci traumatizirali su zajednicu te izazvali žaljenje i proteste diljem Minneapolisa i cijele države.

Kazna bi trebala biti izrečena 25. lipnja, a Chauvin će ju dočekati u strogo čuvanom zatvoru.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare