To je to što me zanima!

Mirno je promatrao gužvu, ali se nije mogao pomaknuti

NEOČEKIVANO: Čitateljica je u VW Polu ispred sebe na semaforu ugledala muškarca i njegova suputnika u Karlovcu. Vozili su se prema Mekušju
Vidi originalni članak

Siroče malo. Nije se mogao pomaknuti, samo je mogao stajati u prtljažniku, rekla nam je čitateljica.

U srijedu oko 17 sati u Karlovcu fotografirala je tele u prtljažniku Volkswagen Pola.

- Čekala sam na semaforu kad sam ga ugledala u automobilu ispred sebe. Bilo je to nešto što nisam očekivala - kaže čitateljica. Dodaje kako je vozač bio obziran koliko god je mogao. Životinju je vozio polako, a u automobilu je bio sam. Za njima je vozila kilometar. Razišli su se na Rakovcu. Automobil sa životinjom je nastavio prema Mekušju nedaleko do Karlovca koji je prošlih dana bio poplavljen, a ona je skrenula lijevo.

- Telić je dobro podnosio vožnju. Bio je miran i promatrao gradsku gužvu dok su prolazili raskrižjima. Mora da je u automobilu jako smrdjelo - zaključuje čitateljica. 

Veterinarska inspekcija nam je objasnila kako uredba EU kaže da čovjek može telića prevoziti vlastitim sredstvom u prikolici ako udaljenost nije veća od 50 km. Ako je životinja prevezena u vozilu to pripada domeni lošeg postupanja prema životinjama što može biti kažnjivo. Ako se utvrdi da je životinja bila nagurana u vozilo i da je vožnja dulje trajala ili da je životinja zadobila posljedice, kazna se može propisati u iznosu od 500 do 5000 kuna. U policiji su nam kazali kako to nije u njihovoj nadležnosti jer ne spada pod zakon o sigurnosti prometa na cestama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare