To je to što me zanima!

Mjestu ubijenog I. Jeraka SAD su dale 750.000 kuna

Hrvat Ivica Jerak (43), časnik američke Specijalne antiterorističke postrojbe Delta Forces, poginuo je u Iraku. Rodom je bio iz Debeljaka kraj Zadra
Vidi originalni članak

Ivica Jerak, rodom iz Debeljaka kraj Zadra, kao profesionalni vojnik poginuo je u ratu u Iraku 2005. godine. Uz prisustvo američkog veleposlanika u Hrvatskoj Roberta A. Bradtkea i ministra Božidara Kalmete u ponedjeljak je u njegovom rodnom mjestu otvorena sportska dvorana koja nosi njegovo ime, park ispred vrtića, te obnovljena zgrada i igralište područne osnovne škole. Jerakov zapovjednik general Frank J. Kisner kazao je da mu je čast što se može zahvaliti Jerakovoj supruzi, majci, sestri i trojici braće.
- Ivice se prisjećamo kao pravog junaka koji je dao život za slobodu potlačenih. Njegova hrabrost i čast su inspiracija za sve. Obnovom objekata za djecu u Debeljaku želimo sačuvati sjećanje na Ivicu, ali i poboljšati život u njegovu rodnome mjestu - kazao je Kisner. Uređenje tih objekata sa 750.000 kuna financiralo je Zapovjedništvo američke kopnene vojske u Europi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare