To je to što me zanima!

Mladić (33) preminuo u požaru stana: 'Otac samo sjedi, ništa ne govori, užas je ovo...'

Vatrogasci su brzo došli, roditelje su nakon pola sata uspjeli izvući van, a policija je objavila da je uzrok požara kratki spoj na na utičnici na koju je bila spojena termo peć u dnevnom boravku stana
Vidi originalni članak

U požaru stana u Metkoviću noćas oko 1.35 smrtno je stradao 33-godišnji muškarac.

Vatrogasci su nakon dojave o požaru stana na trećem katu stambene zgrade koji se proširio i na krovište iz stana evakuirali dvoje ljudi, starijeg muškarca i ženu, koji su zadobili lakše ozljede. To su roditelji preminulog muškarca. Majka je na Hitnoj, prima kisik i inhaliraju je, a otac je pušten iz bolnice.

POGLEDAJTE VIDEO Uživo iz Metkovića

Oni su uspjeli pobjeći iz stana kad je stan već bio dobro zahvaćen požarom, ali dečku nije bilo spasa. Vatrogasci su relativno brzo i pronašli u potkrovnom prostoru, ali već je bio preminuo,  a prvi rezultati kažu da je preminuo od trovanja ugljičnim monoksidom.

Još nema podatka uzroka požara, a navodno je riječ o neispravnim električnim instalacijama. Cijela zgrada bila je evakuirana, ali stanari se sad već vraćaju u svoje stanove.

Susjedi nam kažu da je preminuli mladić bio dobar susjed i pristojan dečko.

VIDEO: Požar u Metkoviću: Muškarac (33) preminuo, dvoje ozlijeđeno

Posljedice požara vide se po cijeloj zgradi, još se osjeti smrad dima, a po stubištu još ima pepela sa zgarišta. U zgradi smo sreli člana obitelji.

- Otac samo sjedi i ništa ne govori. Strašno je ovo, užas, užas - rekla je.

Razgovarali smo sa zapovjednikom vatrogasaca u Metkoviću.

- Kad smo došli cijeli balkon je bio u plamenu. Dvoje ljudi koje smo zatekli ispred stana su nam rekli da je jedna osoba u stanu, ali nažalost, nismo mu mogli pomoći. Požar je u tom trenutku bio velikog intenziteta - rekao je zapovjednik Jure Pilj.

Detalje su nam rekli i čitatelji.

- Čuo sam viku susjeda, jedan susjed je pokušao prvi reagirati, ali je plamen već jako buknuo. Vatrogasci su brzo došli, roditelje su nakon pola sata uspjeli izvući van, ali koliko sam čuo, dečko je bio u potkrovlju i njemu nije bilo spasa kada su došli - ispričao nam je čitatelj.

Tijelo preminulog 33-godišnjaka je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se utvrditi točan uzrok njegove smrti.

Policija je naknadno objavila službeni uzrok požara:

Očevidom na mjestu požara koji je noćas, oko 1,35 sati, izbio u stanu u ulici Ante Starčevića u Metkoviću, utvrđeno je da je uzrok požare tehničke naravi, odnosno da je do požara došlo zbog kratkog spoja na utičnici na koju je bila spojena termoakumulacijska peć u dnevnom boravku stana, objavila je dubrovačka policija na svojim stranicama.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • TomislavBecić 08.12.2020.

    Volio bih da takvi izvještaji imaju i poučni dio. Da novinar sazna koje su se greške u instalacijama dogodile i struka objasni kako izbjeci slicno.

  • Ekscem 07.12.2020.

    Viša sila

  • Imotski faker 🍺🍺 07.12.2020.

    steta tragedija pocivao u miru...ali nazalost sad ce ga optuzit da je positivan na koronu i da je to razlog sto je stan planio

Komentiraj...
Vidi sve komentare