To je to što me zanima!

Pobunjenici traže sredstva, bez novca su sasvim nemoćni

Nije upitno hoćemo li pronaći Moamera Gadafija. Moramo osigurati da režim više nema snage za nastavak rata protiv civila, rekao je britanski ministar obrane Fox
Vidi originalni članak

Britanski borbeni avioni u četvrtak navečer napali su Gadafijev rodni grad Sirte. Ispalili su projektile na bunker, iako nema indikacija da je Gadafi bio u njemu. Pobunjenici su, također, pojačali svoje snage kraj Sirte. Poslali su tenkove i bacače raketa, piše BBC

- Nije upitno hoćemo li pronaći Gadafija. Moramo osigurati da režim više nema snage za nastavak rata protiv civila - rekao je britanski ministar obrane Liam Fox. Libijski pobunjenici poslali su molbe stranim vladima da odmrznu sredstva jer su bez novca nemoćni. 

Moamer Gadafi godinama je zaljubljen u Condoleezzu Rice

Libijski pobunjenici otkrili su i toplu stranu diktatora - album sa slikama Condoleezze Rice, bivše američke državne tajnice. Dokazi nisu jaki, ali čini se kako je libijski diktator zaljubljen u Condoleezzu Rice. Cijeli album posvećen je političarki iz Busheve administracije. Njegovo obožavanje 'drage crne Afrikanke', kako ju je zvao, i nije bilo tako tajno.

- Leezza, Leezza, Leezza... Silno je volim - rekao je za Al Jazeeru 2007. godine. Rice i Gadafi večerali su 2008. godine u njegovu skloništu gdje su i pronašli slike, piše Fox. Tada je njezinu ruku povukao sebi na srce, što je tradicionalni arapski pozdrav, ali sada ga mediji tumače kao romantičnu gestu. 

Gadafi je odustao od programa za masovno uništenje i 2003. preuzeo odogovornost za bombu u avionu iznad Škotske 1988. godine. SAD i Libija stvorile su diplomatske odnose 2006. godine. Postavlja se pitanje je li Condoleezza zaslužna za to.

Nacionalno prijelazno vijeće preselilo u Tripoli

Libijski pobunjenici preselili su izvršni odbor Nacionalnog prijelaznog vijeća iz Bengazija u Tripoli. 

- Dug život demokratskoj i ustavnoj Libiji i slava našim poginulima - rekao je zamjenik predsjednika izvršnog odbora Ali Tahuni. Čim sigurnosno stanje dopusti, u Tripoli će doći čelnik vijeća Mustafa Abdel Džalil. 

UN poziva obje strane da spriječe nepotrebno nasilje

Nakon što su se pojavila izvješća o zlostavljanju i nepotrebnom ubijanju u Libiji, UN je pozvao libijske pobunjenike i Gadafijeve ljude da poštuju pravila rata. UN će, također, osigurati 1,5 milijuna dolara (7,8 milijuna kuna) pomoći.

U Tripoliju se nastavljaju borbe. Iako je većina grada pod pobunjenicima, Gadafija ne mogu pronaći, piše BBC. U četvrtak navečer pucalo se u okrugu Abu Salim, jednom od posljednjih Gadafijevih uporišta u glavnom gradu. 

Pobunjenici još pokušavaju osvojiti Gadafijev rodni grad Sirt. Međutim, nailaze na veliki otpor. NATO nije napadao tijekom noći. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • LjiljanaMilovanovic 26.08.2011.

    Nemate para? Tek sada necete imati para.Sto ste trazili to ste dobili,nikada vise necete biti svoj na svome.

  • protuha 26.08.2011.

    Gledajući te silne fotografije dođoh do zaključka da tu ima puno likova koji uopće ne izgladaju kao Libijci ...

  • ico29 26.08.2011.

    kaže jedna stara naroda: NESTA PARA NESTA PRIJATELJA :o) tako da bi Vi pobunjenici i besposličari mogli ostati sami bez NATO saveza i Amera.. za pukovnika Gaddafija i Libijsku djecu !!! naprijed pukovniče !! nedaj svoju zelenu Libiju i svoj narod!

Komentiraj...
Vidi sve komentare