Obavijesti

News

Komentari 28

Pobunjenici traže sredstva, bez novca su sasvim nemoćni

Pobunjenici traže sredstva, bez novca su sasvim nemoćni
14

Nije upitno hoćemo li pronaći Moamera Gadafija. Moramo osigurati da režim više nema snage za nastavak rata protiv civila, rekao je britanski ministar obrane Fox

VIDEO

Britanski borbeni avioni u četvrtak navečer napali su Gadafijev rodni grad Sirte. Ispalili su projektile na bunker, iako nema indikacija da je Gadafi bio u njemu. Pobunjenici su, također, pojačali svoje snage kraj Sirte. Poslali su tenkove i bacače raketa, piše BBC

- Nije upitno hoćemo li pronaći Gadafija. Moramo osigurati da režim više nema snage za nastavak rata protiv civila - rekao je britanski ministar obrane Liam Fox. Libijski pobunjenici poslali su molbe stranim vladima da odmrznu sredstva jer su bez novca nemoćni. 

Moamer Gadafi godinama je zaljubljen u Condoleezzu Rice

Libijski pobunjenici otkrili su i toplu stranu diktatora - album sa slikama Condoleezze Rice, bivše američke državne tajnice. Dokazi nisu jaki, ali čini se kako je libijski diktator zaljubljen u Condoleezzu Rice. Cijeli album posvećen je političarki iz Busheve administracije. Njegovo obožavanje 'drage crne Afrikanke', kako ju je zvao, i nije bilo tako tajno.

- Leezza, Leezza, Leezza... Silno je volim - rekao je za Al Jazeeru 2007. godine. Rice i Gadafi večerali su 2008. godine u njegovu skloništu gdje su i pronašli slike, piše Fox. Tada je njezinu ruku povukao sebi na srce, što je tradicionalni arapski pozdrav, ali sada ga mediji tumače kao romantičnu gestu. 

Gadafi je odustao od programa za masovno uništenje i 2003. preuzeo odogovornost za bombu u avionu iznad Škotske 1988. godine. SAD i Libija stvorile su diplomatske odnose 2006. godine. Postavlja se pitanje je li Condoleezza zaslužna za to.

Nacionalno prijelazno vijeće preselilo u Tripoli

Libijski pobunjenici preselili su izvršni odbor Nacionalnog prijelaznog vijeća iz Bengazija u Tripoli. 

- Dug život demokratskoj i ustavnoj Libiji i slava našim poginulima - rekao je zamjenik predsjednika izvršnog odbora Ali Tahuni. Čim sigurnosno stanje dopusti, u Tripoli će doći čelnik vijeća Mustafa Abdel Džalil. 

UN poziva obje strane da spriječe nepotrebno nasilje

Nakon što su se pojavila izvješća o zlostavljanju i nepotrebnom ubijanju u Libiji, UN je pozvao libijske pobunjenike i Gadafijeve ljude da poštuju pravila rata. UN će, također, osigurati 1,5 milijuna dolara (7,8 milijuna kuna) pomoći.

U Tripoliju se nastavljaju borbe. Iako je većina grada pod pobunjenicima, Gadafija ne mogu pronaći, piše BBC. U četvrtak navečer pucalo se u okrugu Abu Salim, jednom od posljednjih Gadafijevih uporišta u glavnom gradu. 

Pobunjenici još pokušavaju osvojiti Gadafijev rodni grad Sirt. Međutim, nailaze na veliki otpor. NATO nije napadao tijekom noći. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.