To je to što me zanima!

Momčad od 1349 kg: Pojeli su 6 prasaca i popili 8 bačvi piva

Osmerac konopaša pojede 100 kilograma kobasica i šest prasaca. U Hrvatskoj i široj regiji nemaju poštenu konkurenciju, nitko ih nije pobijedio zadnje tri godine
Vidi originalni članak

 Robert Kotarski težak je 167 kilograma. Ne djeluje kao čovjek kojeg je lako pobijediti u nekom snagatorskom nadmetanju. A još kad se oko pasa i preko ramena omota debelim konopom, nagne unatrag za 45 stupnjeva i prijateljima počne zapovijedati - sad, sad, sad - djeluje još jači. Još nitko Robertu Kotarskom i njegovim momcima iz Udruge starih sportova Konopaš iz Darde posljednje tri godine nije pogodio ritam povlačenja konopa i uspio ih pobijediti. Protivnici su posustajali nakon najviše sedam snažnih trzaja. Jedini dostojan protivnik s kojim su čak minutu ravnopravno držali konop bila je momčad Opuzena. Ali i oni su morali popustiti. Premda osmorica iz udarne postave teže 1349 kilograma, darđanski Konopaši nisu najkrupnija momčad. Prije nekoliko dana na prvenstvu Hrvatske u povlačenju konopa uvjerljivo su povukli suparnike iz Istre, među kojima najkrupniji natjecatelj ima 220 kilograma, a cijela je momčad bila teža barem 200 kilograma.

- Težina jest bitna, ali ne i presudna. Najvažnija je tehnika, a podizanje konopa, zatezanje i prvi trzaj čine gotovo 70 posto svake pobjede - objašnjava Robert Kotarski, voditelj Konopaša. Njihov suparnik u povlačenju konopa ponekad je betonska tribina. Prije nekoliko godina uspjeli su poremetiti statiku jedne tribine. Omiljeno natjecanje im je Olimpijada starih sportova u Brođancima.

- Moramo trenirati jer smo svi malo preteški. U protivnom, kad bi nastupali bez ikakvih treninga, popucali bi nam mišići. Ovako utrenirani jedino činimo štetu drugima, kojima se tope tenisice kad ih vučemo po zemlji - kaže uz smijeh Robert Kotarski. Da momci mogu pojesti, govori i to da su nakon jednog natjecanja pojeli 100 kg kobasica, šest prasaca i popili osam bačvi piva.

Nisu izgubili tri godine

U Hrvatskoj i široj regiji ovi momci nemaju poštenu konkurenciju, nitko ih nije pobijedio tri godine. Prvaci su Hrvatske i višestruki olimpijski pobjednici. Pobijedili su na Olimpijadi starih sportova u Brođancima. Nekad čak dopuste protivncima  da obuku kopačke, a oni konope vuku bosi.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 17.10.2010.

    bas su super

Komentiraj...
Vidi sve komentare