Obavijesti

News

Komentari 1

Momčad od 1349 kg: Pojeli su 6 prasaca i popili 8 bačvi piva

Momčad od 1349 kg: Pojeli su 6 prasaca i popili 8 bačvi piva
7

Osmerac konopaša pojede 100 kilograma kobasica i šest prasaca. U Hrvatskoj i široj regiji nemaju poštenu konkurenciju, nitko ih nije pobijedio zadnje tri godine

VIDEO

 Robert Kotarski težak je 167 kilograma. Ne djeluje kao čovjek kojeg je lako pobijediti u nekom snagatorskom nadmetanju. A još kad se oko pasa i preko ramena omota debelim konopom, nagne unatrag za 45 stupnjeva i prijateljima počne zapovijedati - sad, sad, sad - djeluje još jači. Još nitko Robertu Kotarskom i njegovim momcima iz Udruge starih sportova Konopaš iz Darde posljednje tri godine nije pogodio ritam povlačenja konopa i uspio ih pobijediti. Protivnici su posustajali nakon najviše sedam snažnih trzaja. Jedini dostojan protivnik s kojim su čak minutu ravnopravno držali konop bila je momčad Opuzena. Ali i oni su morali popustiti. Premda osmorica iz udarne postave teže 1349 kilograma, darđanski Konopaši nisu najkrupnija momčad. Prije nekoliko dana na prvenstvu Hrvatske u povlačenju konopa uvjerljivo su povukli suparnike iz Istre, među kojima najkrupniji natjecatelj ima 220 kilograma, a cijela je momčad bila teža barem 200 kilograma.

- Težina jest bitna, ali ne i presudna. Najvažnija je tehnika, a podizanje konopa, zatezanje i prvi trzaj čine gotovo 70 posto svake pobjede - objašnjava Robert Kotarski, voditelj Konopaša. Njihov suparnik u povlačenju konopa ponekad je betonska tribina. Prije nekoliko godina uspjeli su poremetiti statiku jedne tribine. Omiljeno natjecanje im je Olimpijada starih sportova u Brođancima.

- Moramo trenirati jer smo svi malo preteški. U protivnom, kad bi nastupali bez ikakvih treninga, popucali bi nam mišići. Ovako utrenirani jedino činimo štetu drugima, kojima se tope tenisice kad ih vučemo po zemlji - kaže uz smijeh Robert Kotarski. Da momci mogu pojesti, govori i to da su nakon jednog natjecanja pojeli 100 kg kobasica, šest prasaca i popili osam bačvi piva.

Nisu izgubili tri godine

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Hrvatskoj i široj regiji ovi momci nemaju poštenu konkurenciju, nitko ih nije pobijedio tri godine. Prvaci su Hrvatske i višestruki olimpijski pobjednici. Pobijedili su na Olimpijadi starih sportova u Brođancima. Nekad čak dopuste protivncima  da obuku kopačke, a oni konope vuku bosi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.