To je to što me zanima!

More podivljalo: Nezapamćena plima je 'progutala' automobile

Visoka plima i snažni udari juga poharali su Istru i Kvarner. Mještani Voloskog kažu da ovakvo jugo dugo ne pamte. U Lovranu je jugo u more povuklo Audi A4
Vidi originalni članak

Olujni udari juga i nizak tlak zraka u subotu navečer pogodovali su visokoj plimi koja je poplavila dijelove obale u Istri i na Kvarneru, javlja Istramet. Najviše su na udaru bili Volosko, Vrsar, Opatija, Lovran...

Kako doznajemo, u Opatiji je oštećen jedan poslovni prostor i pet parkiranih automobila na obali. U Lovranu je, pak,  u subotu oko 21 sat, jako jugo u more povuklo Audi A4 talijanskih oznaka koji je u vlasništvu hrvatskog državljana (57).

POGLEDAJTE VIDEO: Automobil gotovo nastradao zbog ekstremnih valova

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Otežano se vozilo i dijelovima ceste kroz Zambratiju gdje je more izbacilo kamenje.

U 22 sata najteže je bilo u Voloskom gdje je more poplavilo cestu, a prema prvim izvještajima s terena ima velikih šteta. Mještani koji su se zatekli u blizini rekli su za Istramet da ovakvo jugo dugo ne pamte.

POGLEDAJTE VIDEO: Zbog prelijevanja mora, morali intervenirati i vatrogasci

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Do 18 sati najjači udar zabilježila je postaja Istrameta na Zamasku, a iznosio je olujnih 97 km/h. Snažan je vjetar puhao i u Puli (72 km/h), ali i u drugim dijelovima Istre. Što se tiče Kvarnera, najjače udare zabilježila je postaja u Krku (83 km/h).

Uslijed jakih udara vjetra zaprimljeno je petnaestak dojava građana o padu grana ili stabala na prometnice na području Pule, Umaga, Buja, Motovuna, Višnjana, Gračišća, Svetvinčenta i Žminja, piše Regional Express.

U Bujama je pao telefonski stup, a pala je i grana na parkirano vozilo, a u Puli su padali reklamni panoi i tende sa zgrade.

Bilo je više dojava građana o nestanku električne energije na području Buja, Vrsara i Kringe.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • joca jakarta 06.03.2016.

    uf a ja sam mislio da je ono u splitu sinoć veliko, skoro me smočilo

  • BLACKDOG 06.03.2016.

    Razumijem prirodu i jugo, ali kako, kako čovjek ostavi ovako svoj auto, pa šta bude. Tu glupost ne razumijem.

  • UNPROFOR 06.03.2016.

    Ne razumijem nikako vlasnike auta , koji ostavljaju aute uz more iako znaju , da če biti nevrijeme. Ne govorim sad o plavljenju obale , nego puno boljoj vrijemenskoj situaciji , kad more samo udara u luku a VJETAR nosi SLANI PRŠAC po autima ! Ima li šta gore za auto , kad se so zavuće u sve šupljine , koju ni kiša više isprati ne može !

Komentiraj...
Vidi sve komentare