To je to što me zanima!

MORH reagirao na Milanovića: Hranja se dovodi u apsurdnu situaciju. Vježbe su dio suradnje

Milanović je  u utorak popodne dao je zapovijed načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralu Robertu Hranju kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad Zagreba i svih drugih gradova
Vidi originalni članak

Iz Ministarstva obrane (MORH) reagirali su na izjavu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. Podsjetimo, Milanović je  u utorak popodne dao je zapovijed načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralu Robertu Hranju kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Zajednička obuka s pripadnicima francuske ratne mornarice u kojoj su sudjelovale snage HRZ i snage s francuskog nosača zrakoplova “Charles de Gaulle” dio je bilateralne suradnje planirane Godišnjim planom međunarodne obrambene suradnje. Obuka je provedena na temelju zapovijedi načelnika Glavnog stožera admirala Roberta Hranja, a u skladu s planom obuke.

NAJSTROŽE ZABRANIO Milanović Hranju naredio da se zabrane preleti vojnih aviona: 'Ovo je uznemiravanje građana'

Načelnika Glavnog stožera admirala Hranja, koga se traži da zabrani hrvatskim vojnicima sudjelovanje u preletima nad zračnim prostorom, dovodi se u apsurdnu situaciju.

Nakon nedavnog pada bespilotne letjelice u Zagrebu i dok traje ruska agresija na Ukrajinu, koja je prijetnja miru u cijeloj Europi, zajedničko odvraćanje i obrana poruka su sigurnosti za građane i nikako ne predstavljaju njihovo uznemiravanje.

Preleti borbenih aviona jamac su građanima da saveznici i partneri stoje uz nas i da nam pružaju potporu.

TUTNJAVA NAD GRADOM VIDEO MiG-ovi i Rafale u niskom letu iznad Zagreba: Preletjeli grad usred Plenkovićeve presice

Navedena obuka kao i najavljena  obuka s Oružanim snagama SAD-a dio su planiranih obučnih aktivnosti za koje je Vlada na sjednici 27. 01. donijela Odluku.

(Odluka o prelasku granice Republike Hrvatske Oružanih snaga država saveznica i Oružanih snaga RH radi sudjelovanja na zajedničkim obukama i vježbama u 2022. godini.)

Na tu Odluku Vlade prethodnu suglasnost dao je Predsjednik Republike te je bio uključen i podupirao navedene aktivnosti.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sukladno toj Odluci i danas se održavaju zajedničke obučne aktivnosti HRZ-a s pripadnicima francuske ratne mornarice kao i s pripadnicima Oružanih snaga SAD-a.

Napominjemo kako je člankom 103. Zakona o obrani propisano da je tijelo nadležno za vojno zrakoplovstvo Ministarstvo obrane.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • dahvaul 16.03.2022.

    Vrhovni zapovjednik kaj nisi dronu naredil da ne leti iznad Zagreba kaj ti oni našmrcani rade za radarom ili kaj se piloti boje poleteti ak nema sunca.Blago nama sa takvim vrhovnim zapovjednikom.

  • korona66 16.03.2022.

    bane je kralj

  • Z.a.c 16.03.2022.

    “Nikako ne predstavljaju njihovo uznemiravanje”,to vi mislite… Koliko ljudi nije vidjelo obavijest o vjezbi,malo su se “usrali”

Komentiraj...
Vidi sve komentare